• Prindi

Infopäev "Toiduhügieen"

  • Reede, 25.05.2012

Läänemaa

Päeva Villa, Lai tn 7, Haapsalu

Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva

TOIDUHÜGIEEN

Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise või -töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Teemad:
Toitu käsitlevad õigusaktid
Toiduhügieeni põhimõtted
Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ning selle vältimine
Toidu säilitamise viisid ja tingimused
Puhastamine, desinfitseerimine
Isiklik hügieen
Enesekontrolli põhimõtted
Toitu käsitleva töötaja kohustused ja vastutus

Õppejõud: Mati Roasto, DVM, PhD, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi Toiduhügieeni osakonna juhataja

Ajakava:
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/

Infopäeva korraldamist toetab Euroopa Liit.