• Prindi

Toiduhügieeni koolitus

  • Neljapäev, 21.02.2013

Valgamaa

Valga Maavalitsus väike saal (Valga, kesk 12)




TOIDUHÜGIEENI KOOLITUS

                                                                                                     

Registreeruda www.toretto.ee või telefonil +372 527 1907 või aile[A]toretto.ee

Koolituse toimumiskohad teavitatakse osalejatele vähemalt 3 tööpäeva ette.

 

Toiduhügieeni koolitused toimuvad:

21. veebruar 2013, kell 09.00-14.00, Valga Maavalitsus väike saal (Valga, kesk 12)

21. märts 2013, kell 09.00-14.00, Tartu

04. mai 2013, kell 09.00-14.00, Tartu NB! Laupäev

25. mai 2013, kell 09.00-14.00, Valga NB! Laupäev

31. mai 2013, kell 09.00-14.00, Tartu

12. juuni 2013, kell 09.00-14.00, Tartu

 

Maksumus 20€+km.  Hind sisaldab 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd, koolitusmaterjale ja kohvpause. Soodustus 7%, kui ühest ettevõttest on 3 või enam osalejat.

Varajane registreerija: Registreerides ennast 5 päeva enne koolitust, soodustus 7%.

Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal.

Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes. Koolituse läbimine on nõutav Toiduseaduse ja Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt.

Käsitletavad teemad:

  • Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
  • Toidukäitlemisega seotud terminoloogia
  • Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, ja -infektsioonid
  • Ristsaastumine ja selle vältimine
  • Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
  • Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine ja desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje
  • Isiklik hügieen
  • Enesekontrolli põhimõtted
  • Toitu käsitlevad õigusaktid
  • Toitu käsitleva töötaja vastutus

 

Ajakava:

09.00- 10.30 õppetöö

10.30- 10.45 paus

10.45- 12.15 õppetöö

12.15- 12.30 paus

12.30- 14.00 õppetöö

 

  • Koolitus vastab Toiduseaduse ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 toiduainete hügieeni kohta esitatud nõuetele.
  • Õppekavale on väljastatud Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt koolitusluba nr 6664HTM. Selle alusel on osalejal võimalik taotleda  eraisiku tuludeklaratsiooni täites tagasi 21 % koolituse maksumusest.
  • Koolituse läbinutele väljastatakse tunnistus.