• Prindi

Enesekontrolliplaani koostamine

  • Neljapäev, 07.03.2013

Tartumaa

Tartu (koolituse toimumiskoht teavitatakse osalejatele vähemalt 3 tööpäeva ette)



ENESEKONTROLLIPLAANI KOOSTAMINE

HACCP põhine enesekontrolliplaan toidukäitlemisettevõttes (baasteadmised)

                                                                                                        

Registreeruda saab www.toretto.ee või  telefonil +372 527 1907 või aile[A]toretto.ee

Koolituse toimumiskohad teavitatakse osalejatele vähemalt 3 tööpäeva ette.

 

Koolitused toimuvad:

07. märts 2013, kell 09.00-16.00, Tartu

27. aprill 2013, kell 09.00-16.00, Tartu NB! Laupäev

17. mai 2013, kell 09.00-16.00, Tartu

 

Maksumus 26 €+km. Hind sisaldab 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd, koolitusmaterjale ja kohvpause. Soodustus 7%, kui ühest ettevõttest on 3 või enam osalejat.

Varajane registreerija: Registreerides ennast 5 päeva enne koolitust, soodustus 7%.

Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal.

Eesmärk: Anda teadmisi enesekontrolliplaani koostamise, haldamise vajalikkusest ja selle õige rakendamise tulemuslikkusest tervisele ohutu toidu tagamiseks. Koolituse läbimine on nõutav  Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt enesekontrolliplaani väljatöötamise, haldamise või asjakohaste juhiste rakendamise eest vastutavatele isikutele.

Käsitletavad teemad:

  • Toiduohutuse põhimõtete tutvustamine
  • HACCP ajalugu ja vajalikkus
  • HACCP 7 printsiipi, HACCP 12 põhimõtet
  • Enesekontrolliplaani juurutamise ettevalmistus
  • Toiduhügieeni põhimõtted
  • Füüsikaliste, keemiliste, mikrobioloogilistest ohtudest ülevaade
  • Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
  • Ohtude kindlakstegemine, ennetavate abinõud
  • Kriitiliste punktide määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
  • Enesekontrolliplaani tõhususe tõestuse läbiviimise võimalused
  • Dokumenteerimise põhimõtted

 

Ajakava:

09.00- 10.30 õppetöö

10.30- 10.45 paus

10.45- 12.15 õppetöö

12.15- 12.45 lõuna

12.45- 14.15 õppetöö

14.15- 14.30 paus

14.30- 16.00 õppetöö

 

  • Koolitus vastab Toiduseaduse ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 toiduainete hügieeni kohta esitatud nõuetele.
  • Õppekavale on väljastatud Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt koolitusluba nr 6664HTM. Selle alusel on osalejal võimalik taotleda  eraisiku tuludeklaratsiooni täites tagasi 21 % koolituse maksumusest.
  • Koolituse läbinutele väljastatakse tunnistus.