• Prindi

Infopäev "Lihahügieen järelvalveametnikele"

  • Reede, 14.06.2013

Tartumaa

Eesti Maaülikooli Tehnikamaja: Kreutzwaldi 56, Tartu (ruum 303)



Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu Arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva

LIHAHÜGIEEN JÄRELVALVEAMETNIKELE

 

Sihtrühm         põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise või töötlemisega
                            tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad

Maht                6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)

Toimumisaeg ja -koht

reede, 14.06.2013, Eesti Maaülikooli Tehnikamaja: Kreutzwaldi 56, Tartu (ruum 303)

 

Teemad

  • Tapahügieen ja kutsehaigused
  • Patogeensete mikroorganismide kontrollmeetmed lihas.
  • Värske liha säilivusaja määramine
  • Liha riknemine ja roiskumine
  • Lihas leiduvad mikroorganismid
  • Proovide võtmine, liha ja lihatoodete mikrobioloogia
  • Lihakäitlemisettevõtete tootmiskeskkonna kriitilised kontrollpunktid ja nende kaardistamine
  • Sigade ja veiste lihakontrolli sagedasemad patoloogilised leiud Eestis

 

Õppejõud

Mati Roasto, dr (vet-med), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent
Terje Elias, dr (toiduteadus), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor

 

Ajakava

10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
 

Kursus on sihtrühmale tasuta.

Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3174; 731 3175; 731 3275 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/ 

Infopäeva korraldamist toetab Euroopa Liit.