• Prindi

Infopäev "Tapahügieen"

  • Teisipäev, 03.12.2013

Tartumaa

Eesti Maaülikooli Tehnikamaja: Kreutzwaldi 56, Tartu, (ruum 303)




Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu Arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva

LIHAHÜGIEEN

 Sihtrühm         põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise või töötlemisega
                         tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad

Maht                6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)

Toimumisaeg ja -koht

teisipäev, 03.12.2013, Eesti Maaülikooli Tehnikamaja: Kreutzwaldi 56, Tartu, (ruum 303)

Teemad

  • Tapahügieen ja kutsehaigused
  • Patogeensete mikroorganismide kontrollmeetmed lihas.
  • Värske liha säilivusaja määramine
  • Liha riknemine ja roiskumine
  • Lihas leiduvad mikroorganismid
  • Proovide võtmine
  • Liha ja lihatoodete mikrobioloogia
  • Lihakäitlemisettevõtete tootmiskeskkonna kriitilised kontrollpunktid ja nende kaardistamine
  • Sigade ja veiste lihakontrolli sagedasemad patoloogilised leiud Eestis

Õppejõud

Mati Roasto, dr (vet-med), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent
Terje Elias, dr (toiduteadus), maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor

Ajakava

10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
 

Kursus on sihtrühmale tasuta.

Kohtade arv on piiratud,

vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3174; 731 3175; 731 3275

või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/


Ürituse korraldamist toetab Euroopa Liit.
 

Koolitust korraldab:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Tel 731 3174,  731 3275, 731 3175
avayl[A]emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/
Kreutzwaldi 56-304, 306
51014 Tartu