• Prindi

Konverents "Eesti toit ja toidukultuur"

  • Neljapäev, 20.11.2014 - 20.11.2014

Tartumaa

Eesti Põllumajandusmuuseum, Pargi 4, Ülenurme

Ootame Teid 20. novembril Eesti Põllumajandusmuuseumisse konverentsile "Eesti toit ja toidukultuur".

 

9.30 Leivatares

Tervituskohv

Ülevaade Eesti Põllumajandusmuuseumi tegevustest programmi „Eesti toit“ raames – Merli Sild, Katrin Vask

 

Häärberi rohelises saalis

10.00–11.40

Kala toiduks tarvitamise ajaloost Eestis – Inna Jürjo

Mõned mõtted Eesti toidu moderniseerumise ajaloost – Ulrike Plath

Kelder kui oma aja peegel – kartohwlist keediste ja kiviktaimlani – Maret Tamjärv

Tuleviku toit on taimetoit! Toitumisalased soovitused 20. sajandi alguse Eesti nõuandekirjanduses – Ester Bardone, Anu Kannike

 

12.30–14.10

Arengukava „Eesti toit“ – Kadi Raudsepp

Kaubamärk „Eesti talutoit“ – Leho Verk

Leiva tööstuslik tootmine Eestis – Kaarel Vissel

Religioossed toidupiirangud ning nende võimalik mõju Eesti põllumajanduslikule tootmisele – Alver Aria, Ell Vahtramäe

 

14.30–16.25

Toit eesti diasporaa lugudes – vähetähtis igapäevasus – Riina Reinvelt

Metsasaadused traditsioonilisel toidulaual: taimeteed – Renata Sõukand

Mesi ja mesindussaaduste osakaal meie toitumises – Ellen Pärn

Eesti joogikultuuri reflektsioon Tartu Ülikooli alkoholiteemaliste seminaride kontekstis – Aimar Ventsel

Koduste toiduretseptide kogumisvõistluse „Kodu maitsed“ väljakuulutamine

 

Info ja registreerimine:

Ell Vahtramäe

7383817