• Prindi

Infopäev „Lambalihalõikus“

  • Reede, 10.04.2015

Viljandimaa

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetööstus, Müüri 4, Olustvere, Suure-Jaani vald, Viljandimaa

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab infopäeva põllumajandus- ja toidutootjatele: LAMBALIHALÕIKUS
Infopäeva toimumise aeg: reedel, 10. aprillil 2015  kell 10
Infopäeva toimumise koht: Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetööstuses Müüri 4, Olustvere, Suure-Jaani vald 70401 Viljandimaa

Infopäeva kava:
09:45 – 10:00     Kogunemine, tervituskohv
10:00 – 12:30  Infopäev: LAMBALIHALÕIKUS
Lektorid: Olavi Liblik on kogenud lihalõikuskoolitaja, kes on antud valdkonnaga tegelenud aastaid.
   Eve Klettenberg on Olustvere TMK lihatehnoloogia õppejõud.
Infopäeval käsitletavad teemad on:
• Veo üldnõuded lammaste transpordil
• Lammaste vedu ja kohtlemine tapamajas
• Füsioloogiline koormus transpordiga seotud toimingute ajal ja selle mõju lambaliha kvaliteedile
• Tööohutus ja hügieen lihalõikuses 
• Lihalõikuses kasutatavad noad ja saed
• Kaitsevahendite kasutamine lihalõikusel
• Käitlemisvahendite ja ruumide koristamine
• Erinevad lambaliha lõikuse ja tükeldamise skeemid
• Lambaliha konditustamine  ja liha siirimine
• Liha kvaliteet, tooraine sorteerimine vastavalt toodete sortimendile
• Lambalihatooted, valmistamine
• Arutelu, toodete maitsmine
12:30 – 13:00 Lõuna
13:00 – 16:30 Infopäev jätkub
16:30 Infopäeva lõpp

Infopäeval osalemine on põllumajandustootjatele, põllumajandustoodete töötlejatele, EPKK liikmetele ja konsulentidele tasuta. Teistele on infopäeva osalustasu (sisaldab tervituskohvi ja lõunasööki) on 10 EUR/in.

Infopäeva korraldamist toetab Euroopa Liit.

Info ja registreerumine kuni 07. aprillini 2015: Evi Randpere, EPKK toiduvaldkonna juht - e-post: evi[A]epkk.ee, tel: 509 7819.