• Prindi

X Toiduainetööstuse Aastakonverents

  • Reede, 22.04.2016

Harjumaa - Radisson Blu Hotel Olümpia

X Toiduainetööstuse Aastakonverents:
22. aprill 2016

Radisson Blu Hotel Olümpia

Toit ja tervis

9.00 – 10.00  Registreerimine, hommikukohv

10.00 – 10.05              Sissejuhatus
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp

10.05 – 10.15              Pöördumine
Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits

I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND 
Moderaator Sirje Potisepp*

10.15 – 11.00              Majandusarengud maailmas lähiaastatel           
                                    AS Swedbank peaökonomist Tõnu Mertsina
                                   
11.00 – 11.30              Eesti toit kui ekspordihitt
                                    Maaeluminister Urmas Kruuse

11.30 – 12.00            Ekspordi ja turundamise valud ja võlud
                                    HKScan Grupi turundusdirektor Anne Mere ja HKScan Grupi turundus- ja arendusjuht  Liina Kähri

12.00 – 12.05            I sessiooni kokkuvõte – moderaator 

12.05 – 13.00            Lõuna, fuajees toodete degusteerimised

13.00 – 13.50            “Eesti Parim Toiduaine 2016” väljakuulutamine, võitjate autasustamine;
                                    Toiduliidu parimate eksportivate ettevõtete tunnustamine

Tseremoonial osaleb maaeluminister
                                   
II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID     
Moderaator: Ülo Kivine

14.00 – 14.30              Uued toitumisssoovitused
                                   Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna ekspert Tagli Pitsi    

14.30 – 15.00           Mis toiduga teha?
Tallinna Tehnikaülikooli professor Raivo Vokk  
          
15.00 – 15.20            Tervislik paus, toodete degusteerimine

15.20 – 16.00  Toitumise ja liikumise roheline raamat
                                    Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet  
                                   
16.00 – 16.50            Diskussioonivoor*: Kas tulevikul on maitset?!
Osalejad: Ivi Normet, Sotsiaalministeerium; Raivo Vokk, Tallinna Tehnikaülikool; Martin Hanson, Maitsed.ee; Kaido Kaare, AS Kalev 

16.50 – 17.00           Lõppsõna ja kokkuvõte – moderaator

17.15                         Vastuvõtt Eesti parimate toiduainete ja jookidega


*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi


Ettekanded on peale konverentsi kättesaadavad www.toiduliit.ee

Piiratud arv kohti on osalemiseks tasuta.


Kuna koolitus viiakse läbi PRIA teadmussiirde toetuse toel, siis läheb antud projekti toetus ettevõttele vähese tähtsusega abina kirja. Ettevõte võib saada kolme aasta jooksul vähese tähtsusega abi max 200 000€ eest.

NB! PRIA toetuse abiga saavad osaleda põllumajandus-, toiduainetööstus- ja metsandussektoris hõivatud isikud/ettevõtjad.

Info ja registreerimine: www.toiduliit.ee


Registreerumine konverentsile kestab kuni 20. aprillini.