• Prindi

Infopäev „Toidualase teabe esitamine“

  • Teisipäev, 11.04.2017

Tartumaa

Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1, ruum A-303 (avatud ülikooli ruumid)

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldab 2 infopäev teemal „Toidualase teabe esitamine“

11.04 Tartus, Eesti Maaülikooli tehnikamajas, Kreutzwaldi 56/1, ruum A-303 (avatud ülikooli ruumid) 

02.05 Tallinnas, Kreutzwald hotelli Kalevi saalis, Endla 23 

Käsitletakse erinevaid toidualase teabe esitamise ja märgistamise nõudeid. Infopäev algab kehtivate nõuete meelde tuletamisega. Seejärel keskendutakse toitumisalase teabe ning toitumis- ja tervisealaste väidete esitamise nõuetele. Infopäev lõpeb praktilise osaga, kus osavõtjad saavad analüüsida etteantud näidismärgistusi ning esitada küsimusi ja jagada kogemusi.

Infopäevad toimuvad MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Infopäev on sihtrühmale tasuta (kui vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud). Infopäevade sihtrühmaks on toidu tootmise ja töötlemisega ning toidu töötlemisega tegelevad füüsilised isikud ja ettevõtted (v.a kala- ja kalatoodete valdkond). Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta.

Ajakava:

10.00-10.30 Kogunemine, registreerimine, hommikukohv

10.30 – 11.30 Toidualase teabe esitamise nõuded erinevates õigusaktides

Külli Johanson ja Külli Suurvarik, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo peaspetsialistid

11.30-12.00 Toitumisalase teabe esitamine

Külli Johanson, Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroo peaspetsialist

12.00-12.30 NutriData andmebaasi kasutamine toidu toitainelise koostise leidmisel

Kristin Salupuu ja Ann Jõeleht, Tervise Arengu Instituudi seire ja hindamise osakonna projektijuhid

12.30-13.15 Lõuna

13.15-14.00 Tõenduspõhised toitumis- ja tervisealased väited

Siret Dreyersdorff, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo peaspetsialist

14.00 – 14.30 Tähelepanekuid toidualase teabe esitamisest ja pakendite märgistusest

Tiiu Rand, Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist

14.30-15.00 Kohvipaus

15.00-17.00 Praktiline osa ja küsimused

Lektorite poolt ettevalmistatud teoreetilise märgistusnäite analüüsimine. Osavõtjad jagatakse gruppidesse, iga grupp saab analüüsida ühe märgistuse näidise ja esitleda analüüsi tulemusi. Lektorid juhendavad ja vastavad küsimustele. Osavõtjad on oodatud ka esitama küsimusi, avaldama arvamust ning jagama kogemusi käsitletud teemadel.

 

Registreerimine: Tartu https://goo.gl/forms/9BJx40X7R06klQ2h1

Kohtade arv on piiratud. Palume registreerumise korral kindlasti osaleda või vabastada koht teistele soovijatele.

Info: inge[A]toiduliit.ee, tel 6 484 978