• Prindi

EPKK traditsiooniline Lihafoorum

  • Kolmapäev, 06.12.2017

Lääne-Virumaa

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja traditsiooniline Lihafoorum toimub 6. detsembril 2017  Rakveres, AQVA Konverentsikeskuses.

Moderaator: Marko Kass, Eesti Maaülikool

PÄEVAKAVA:

  9.30 – 10.00  Registreerimine  ja hommikukohv

10.00 – 10.10  Foorumi avamine ja tervitused – Anu Hellenurme, EPKK lihatoimkonna esinaine

10.10 – 10.40  Lihasektori globaalsed arengud ja väljakutsed,  Tibor Szucs, FAO, loomakasvatuse konsultant

10.40 – 11.10  Ülevaade Eesti lihasektorist ja positsioonist põllumajanduse ja kalanduse üldises strateegias – Marko Gorban, Maaeluministeerium, asekantsler

11.10 – 11.30  Lambaliha tootmise perspektiivid Eestis – Ants Kuks, Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit, juhatuse esimees

11.30 – 12.00  Küsimused/arutelu

12.00 – 13.00  LÕUNA

13.00 – 13.30  Eesti elanike liha söömise harjumused ja toitumissoovitused – Eha Nurk, Tervisearengu Instituut, seire- ja hindamise osakonna juhataja

13.30 – 14.00  Toiduohutus lihasektoris – Mati Roasto, Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli professor

14.00 – 14.30  Eesti lihatööstus ettevõtja pilgu läbi – Olle Horm, Atria Eesti OÜ tegevdirektor

14.30 – 15.00  Küsimused, arutelu

15.00 – 15.30  Kohvipaus

15.30 – 16.00  Lihasektor maaeluministri pilgu läbi – Tarmo Tamm, maaeluminister

16.00 – 16.30  Lihasektor ja kaubandus – Oliver Rist, Coop Eesti ostudirektor

16.30 – 17.00  Kuidas võiks põllumajandussektor leida liitlasi – Ilmar Raag, filmirežissöör

17.00 – 17.30  Küsimused, arutelu ja foorumi kokkuvõte

Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse tegevusvaldkonnas II “ raames, rahastamisallikas: riigieelarve, Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7. detsembril 2017 toimub Rakveres AQVA Konverentsikeskuses  EPKK  konverents “Veiseliha tootmine ja areng Eestis”.

Moderaator: Kalmer Visnapuu

PÄEVAKAVA

 

9.30                 Registreerumine ja hommikukohv

10.00-10.10   Konverentsi avamine ja tervitused – EPKK lihatoimkonna juhataja Anu Hellenurme

10.10-10.30   Eesti veiselihasektorist Maaeluministeeriumi pilgu läbi – Marko Gorban, Maaeluministeerium, asekantsler

10.30-11.30   Iirmaa kogemus lihaveiste kasvatamiselmillist toodet täna turg vajab – Angus Wood, Iirimaa Farmerite Assotsiatsioon

11.30-12.00   Küsimused/vastused/arutelu

12.00-13.00   Lõuna

13.00-13.30   Tootjaorganisatsiooni kvaliteedikava  kogemus – Katrin Noorkõiv, Liivimaa Lihaveis MTÜ

13.30-14.00   Elusloomade ekspordist – kuidas ja kas suudame täita uute turgude nõudeid – Tanel-Taavi Bulitko, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu

14.00-14.20   Veiste haigustest teadlase pilgu läbi – Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool

14.20-14.40   Loomakasvataja kui elukutse ja kultuurikandja – Kaja Piirfeld, Järvamaa Kutsehariduskeskus

14.40-15.00   Küsimused/vastused/arutelu

15.00-15.20   Konverentsi kokkuvõtete tegemine

 

Mõlemad üritused on mõeldud lihasektoris osalejatele: põllumeestele, lihatööstuste esindajatele ja teistele sektoriga seotud ettevõtjatele ning huvilistele.

Ootame rohket osavõttu!

NB!Konverentsidel osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine, mida palume teha hiljemalt 30. novembrini sellel vormil.

MAJUTUS

Esmakordselt korraldame lihasektorile suunatud konverentsi kahel järjestikusel päeval, mis annab osalejatele suurepärase võimaluse ja rohkem aega kolleegidega mõtteid vahetada.

Toa broneerimiseks palume võtta ühendust otse hotelliga:

Aqva Hotel & SPA Müügiosakond (E-R 9-17)

e-mail: info[A]aqvahotels.ee
Tel: 3260005, 3260014, 3264464
 

Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tiina.saron[A]epkk.ee, tel 51 31 535