• Prindi

Toiduohutuse PiPi 2017

Toiduohutuse PiPi - MAK 2014-2020 Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas

2017. aastal tehti:

  • toiduohutuse veebileht
  • toiduohutuse konverents  - 30. november
  • 8 infopäeva järgmistel teemadel:
       toidualase teabe esitamine  - 11. aprill, 2. mai, 9. november
       toiduohutuse õigusaktid  - 21. ja 22. märts
       laboritöötajate õiged võtted mikrobioloogiliste analüüside tegemisel - 25. mai
       toiduainete funktsionaalsus -14. dets
       piima ja piimatoodete ohutust mõjutavad tegurid - 30. aug
  • 11 täienduskoolitust järgmiselt
       Toiduhügieen ja ohutus, algtase (6h)   2 koolitust:  05. mai ja 6. oktoober
       Toiduhügieen ja ohutus, kesktase (24h)    1 koolitus: 20. -22. september
       Toiduhügieen ja enesekontroll väikeettevõttes/eraelamus toidu valmistamisel (6h) : 29.august ja 17. november
       Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis (6h): 8. september ja 8. detsember 
       Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine (12h) -   26-27. oktoober
       Tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus (6h) : 28. august, 8. detsember
       Toidu säilitamisnõuete määramine (6h) : 29. september
     
  • Elektrooniline käsiraamat Säilitamisnõuete määramine, esimene ja teine osa
  • Teabematerjal:   juustude soolamine
  • Teabematerjal:  toidualase teabe esitamine (tekst ja infograafika)
  • Teabematerjal: tsüanuurhape piimas ja piimatoodetes