• Prindi

Toiduohutuse PiPi teavikud

Toiduohutuse PiPi - MAK 2014-2020 Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas

vt www. toiduteave.ee

2017. aastal tehti järgmised teabematerjalid ja käsiraamatud:

  • Elektrooniline käsiraamat Säilitamisnõuete määramine, esimene ja teine osa
  • Teabematerjal:   juustude soolamine
  • Teabematerjal:  toidualase teabe esitamine (tekst ja infograafika)
  • Teabematerjal: tsüanuurhape piimas ja piimatoodetes

2018. aastal tehakse järgmised teabematerjalid ja käsiraamatud:

  • Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: piim
  • Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: puu- ja köögivili, 
  • Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: pagari- ja kondiitritooted
  • Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: liha töötlemine
  • Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: eraelamus toidu valmistamine
     
  • Teabematerjal: toiduohutuse nõuded toidu vedamisel 
  • Teabematerjal: toiduainete mikrobioloogiliste analüüside teostamine
  • Teabematerjal: toidutööstuse seadmete pesemine ja desinfitseerimine
  • Teabematerjal:  kokkuvõte toidupatogeenidest 
  • Teabematerjal: juhis trükitud kartongmaterjali kohta
  • Teabematerjal: toidu jälgitavus ja ohtlikust toidust teavitamine
  • Teabematerjal: toidu keemilised ohud
  • Teabematerjal: allergeeniohje
  • Teabematerjal: toitumisalase teabe esitamine
  • Teabematerjal: Listeria monocytogenes toidupatogeenina
  • Teabematerjal: allergeenide esitamine toidualases teabes
     
  • Videofilmid: käte pesemine, kahjurite tõrje, kuumtöötlemine, ohutus töövõtted, metsulukite käitlemine jmt

Edaspidi tehakse järgmised teabematerjalid ja käsiraamatud:

  • Käsiraamat: toidu märgistamise nõuded
  • Käsiraamat: liha töötlemine väikekäitlejale
  • Käsiraamat: piim ja piima töötlemine väikekäitlejale
  • Käsiraamat: tera- ja kaunviljade töötlemine väikekäitlejale
  • Teabematerjalide temaatika täieneb