III Tasakaalustatud toitumise konverents

Loading Sündmused
sündmus on möödas

14.juuni 2018 Hestia Hotel Europa (Lääne-Euroopa saal)

Kestvus: 4h 15min (5,6 akadeemilist tundi)

Osalemine konverentsil on kõigile TASUTA, aga kohustuslik on eelregistreerimine lingil:
https://goo.gl/forms/vfymiuJtrrqeLcwv2

 

Päevakava*:

Moderaator: Sirje Potisepp

9:30 – 10:00       Registreerumine ja hommikukohv

I sessioon: Toitumisest

10:00 – 10:10 Sissejuhatus, moderaator

10:10 – 10:50  Ülevaade Euroopa laste rasvumise seirealgatuse Eesti uuringu tulemustest

Eha Nurk, Tervise Arengu Instituudi toitumisuuringute osakonna juhataja, phd

10:50 – 11:35 Ülekaalulisusest lastel  arsti pilgu läbi

Lagle Suurorg, Tallinna Lastehaigla kvaliteedijuht, phd, pediaater

11:35 – 12:10 Mikrobioomi seos toitumise ja ülekaaluga

Kaarel Adamberg, Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja biotehnoloogia instituut vanemteadur, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, mikrobioomika projektijuht

12:10 – 12:15 I sessiooni kokkuvõte

12:15 – 13:00 Lõuna

II sessioon: Toidust

13:00 – 13:35 Lihast – ausalt

Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool

13:35 – 14:10 Praktikult: mis lastele tegelikult meeldib?

Margit Peterson,  Baltic Restaurants Estonia teenindusjuht

14:10 – 14:50 Toodete reformuleerimisest toidutööstuste näidetel

Anne Tääkre, Orkla Eesti AS turundusdirektor B4U programmist

Triin Kõrgmaa, Salvest AS turundusjuht soola vähendamisest

14:45 – 15:00 Arutelu ja päeva kokkuvõte

MAK_logo