Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Kahepäevane väiketöötlemise ja turustamise koolitus mahetootjatele, -töötlejatele ja –nõustajatele

29. okt. 2012

Viljandimaa

29. okt Olustvere TMK (Olustvere, Suure-Jaani vald, Viljandimaa, www.olustvere.edu.ee) ja 30. okt Männiku Metsatalu (Intsu küla, Paistu vald, Viljandimaa, www.metsatalu.ee)

Viljandimaa

Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus korraldab Põllumajandusministeeriumi tellimusel  29.-30. oktoobril Viljandimaal mahetootjatele, -töötlejatele ja –nõustajatele suunatud koolituse „Väiketöötlemine ja turustamine“. Esimene päev (29.okt) toimub Olustvere TMK-s ja teine päev Männiku Metsatalus (www.metsatalu.ee).

 

Koolitusel räägitakse turunduse põhimõtetest, mahetoodete müügistrateegiatest ja ühisturustamisest, toodete kvaliteedist ja pakendist jm. Praktilise kogemusega Soome ekspert Heikki Manner räägib tootearendusest, Ööbiku Gastronoomiatalu pidava Ants Uustalu juhendamisel toimub toodete praktiline valmistamine, mille käigus räägitakse ka maitsete sobitamisest, toodete tekstuurist ja muust toodete kvaliteediga seonduvast.

 

Koolitus on tasuta, soovi korral tagatakse osalejatele majutus. Vajalik on eelregistreerimine hiljemalt 24. oktoobriks. Kohtade arv on piiratud ja registreerimine lõpetatakse kohtade täitumisel.

Info ja registreerimine: mahepm@gmail.com (eelistatult) või tel 56620955.

 

 

Aeg: 29.-30. oktoober 2012

Koht: 29. okt Olustvere TMK (Olustvere, Suure-Jaani vald, Viljandimaa, www.olustvere.edu.ee) ja 30. okt Männiku Metsatalu (Intsu küla, Paistu vald, Viljandimaa, www.metsatalu.ee)

Korraldaja: Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus

Tellija: Põllumajandusministeerium

 

29. oktoober kell 11:00 – 19:00

Olustvere TMK-s

Teemad:

  • Tootearendus väiketöötlemisettevõttes. Mis on tootearenduse puhul kõige olulisem? Väiketöötlemise kogemused Soomes. Heikki Manner, praktilise kogemusega Soome toidutöötlemise konsultant
  • Praktiline osa. Köögiviljadest ja marjadest toodete valmistamine. Kuidas tagada toodete kvaliteet (maitse, aroom, värv, tekstuur). Juhendab Ants Uustalu, Ööbiku Gastronoomiatalu

 

30. oktoober kell 9:00 – 13:45

Männiku Metsatalu

Teemad:

  • Marjade, puu- ja köögiviljade mahepõllumajanduslik väiketöötlemine ja turustamine Eestis. Mahetoodete märgistamine. Merit Mikk, Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus
  • Turunduse põhimõtted. Müügistrateegiad. Kaubamärk. Otseturustamine, ühisturustamine. Madis Sein, Division
  • Mahetoodete turustamise peamised probleemid. Arutelu          

Koolitust toetab Euroopa Liit