Konverents “Toiduohutus ja toitumine – tuleviku väljakutsed ning võimalused”

Loading Sündmused
sündmus on möödas

8. juunil 2018 toimub Tallinnas Riigikogu konverentsisaalis (Lossi plats 1a) toiduohutuse konverents “Toiduohutus ja toitumine – tuleviku väljakutsed ning võimalused”.

Konverentsi korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Konverentsil käsitletakse toiduohutuse erinevaid aspekte kolmes sessioonis: Toiduohutuse tulevik – väljakutsed ja poliitikakujundus; Mikroobide antibiootikumiresistentsus – ohud ja võimalused; Reformuleerimine ja toitumine.

Konverentsil osalemine on tasuta. Oodatud on kõik toiduvaldkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud: põllumajandusettevõtjad, toidutööstused, valdkonna organisatsioonide esindajad, teadlased, ametnikud jne. Registreerumine veebilehel toiduteave.ee

Päevakava*

9.30 Registreerumine ja tervituskohv

10.00 – 10.10 Konverentsi avamine

I Sessioon Toiduohutuse tulevik – väljakutsed ja poliitikakujundus

10.10 – 10.40 Toiduohutus ja toitumine Euroopa Liidus – väljakutsed ja tuleviku võimalused.
Sandra Caldeira, PhD, JCR (Joint Research Centre), terviseüksuse asejuhataja

10.40 – 11.10 Toiduohutus Eestis aastal 2030.
Toomas Kevvai, Maaeluministeerium, asekantsler

11.10 – 11.30 Toiduohutus ja rahvusvaheline kaubandus (rõhuasetus Hiina suunal).
Ave Šank-Lukas, Euroopa Komisjon, ametnik

11.30 – 11.50 Toiduohutus ja uute turgude avamine – Soome kogemus.
Thimjos Ninios, EVIRA, mikrobioloogia osakonna juhataja

11.50 – 12.20 Küsimused/vastused/arutelu

12.20 – 13.20 LÕUNA

II Sessioon Mikroobide antibiootikumiresistentsus – ohud ja võimalused

13.20 – 13.40 Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik.
Martin Minjajev, Maaeluministeerium, toiduohutuse osakonna juhataja

13.40 – 14.00 Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal).
Birgit Aasmäe, Eesti Maaülikool, lektor

14.00 – 14.20 Antibiootikumide kasutamine inimeste tervishoius.
Tanel Tenson, Tartu Ülikool

14.20 – 14.40 Küsimused/vastused/arutelu

14.40 – 15.10 KOHVIPAUS

III Sessioon Reformuleerimine ja toitumine

15.10 – 15.40 Reformuleerimisest piimasektoris.
Riitta Brandt, Euroopa Piimandusassotsiatsioon (EDA), nõukogu liige

15.40 – 16.00 Toitumise ja liikumise roheline raamat.
Sille Pihlak, Sotsiaalministeerium, rahvatervise osakonna peaspetsialist

16.00 – 16.20 Küsimused/vastused/arutelu

16.20 – 16.40 Konverentsi kokkuvõte

* Korraldajal on õigus teha kavas muudatusi.

MAK_logo