Koolitus “Mahlatoodete valmistamine, kvaliteet ja hügieen”

Loading Sündmused
sündmus on möödas

Viljandimaa

Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus

Viljandimaa

Eesti Maaülikooli avatud ülikool korraldab koolituse

MAHLATOODETE VALMISTAMINE, KVALITEET JA HÜGIEEN

Sihtrühm: väiketootjad, töötlejad ja teised huvilised.

Eesmärk: anda teadmised mahlatoodete valmistamise nõuetest, selle kvaliteedist ja hügieenist.

Õpiväljundid:

koolitusel osalenu:

  • tunneb hügieeninõudeid mahlade töötlemisel;
  • tunneb mahlatoodete kvaliteeti;
  • teab milliseid kasulikke ühendeid leidub mahlades ja mis nende ühendite säilivust mõjutab;
  • teab väiketööstuslikust puuvilja- ja marjamahlade tootmise tehnoloogiast;
  • teab milliseid seadmeid valida väiketööstuses.

Maht: 6 akadeemilist tundi

Toimumise aeg ja koht: 19.05.2016 (neljapäev) Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus, Viljandimaa.

Õppeteenustasu: 84 EUR (sisaldab koolitustasu 70 EUR + käibemaks 14 EUR)

Õppe sisu:

– hügieeninõuded mahlade töötlemisel; (K. Laikoja)

– mahlades leiduvad kasulikud ühendid ja nende säilimine tehnoloogilises protsessis; (P. Raudsepp)

– väiketööstuslik  puuvilja ja marjamahlade tootmise tehnoloogia; (U. Bleive)

– väiketöötlemise planeerimine; (ruumide, logistika, tehnoloogia planeerimine)   

– tootmise tunnustamine; 

– seadmete valik  väiketööstuses ja mahlatoodete kvaliteet; 

– praktiline õpe Polli aiandusuuringute keskuse mahla tehnoloogilise sisseseade baasil. (P. Balõnski)

Ajakava

10.00 – 11.30 õppetöö

11.30 – 12.00 kohvipaus

12.00 – 13.30 õppetöö

13.30 – 13.45 paus

13.45 – 15.15 õppetöö

Õppekeskkonna kirjeldus: koolitus viiakse läbi Polli aiandusuuringute keskuse õppeklassis, mis on varustatud arvuti ja dataprojektoriga.

Koolitusel osalenule väljastatakse tõend.

Õppejõud:

Katrin Laikoja,  mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor.

Piret Raudsepp, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadur ja veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toitumisõpetuse lektor.

Uko Bleive, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse peaspetsialist.

Peeter Balõnski, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse toidutehnoloog ja toodete arendaja.

VAJALIK EELREGISTREERIMINE maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

Koolitust korraldab:

Eesti Maaülikooli avatud ülikool

Tel 731 3174, 731 3275, 731 3175

avayl@emu.ee

http://avatudylikool.emu.ee/

Kreutzwaldi 56-III korrus,

51014 Tartu