Koolitus“ Toorpiima kvaliteedi mõju piimatoodete valmistamisele“

Loading Sündmused
sündmus on möödas

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool korraldab meetme 1.1 raames täienduskoolituse "Toorpiima kvaliteedi mõju piimatoodete valmistamisele" 24 õppetundi. Koolitus toimub 12.jaanuaril, 18 ja 19.jaanuaril.

Päevakava:

 9.00 – 10.30  Toorpiima koostis, omadused ja kvaliteet (Piima füüsikalised, keemilised, bakteritsiidsed omadused. Külmumistäpp. Toorpiima mikrofloora. Piimhappebakterid, patogeensed mikroorganismid) – koolitaja Vilma Tatar

10.30 – 10.45 Kohvipaus

10.45 – 12.15 Piima omadusi mõjutavad tegurid. Laktatsiooniperiood, Koostisosadest tulenevad iseärasused. Mehhaanilised, termilised tegurid – koolitaja Vilma Tatar

12.15 – 12.45 Lõuna

12.45 – 14.15 Toorpiima kvaliteedi mõju kuumtöötlemise protsessidele (termiseerimine, pastöriseerimine, kõrgkuumutamine, UHT. Õigete kuumtöötlemise režiimide valimine erinevate piimatoodete valmistamisel. Kuumtöötlemise mõju valmistootele) – koolitaja Vilma Tatar

14.15 – 14.30 Kohvipaus

14.30 – 16.00 Enamlevinud vead piimatoodete valmistamisel, vigade vältimine. Müüdid piimast ja piimatoodetest – koolitaja Vilma Tatar

 

Info tel. 5059304 ja  registreerimine http://www.olustvere.edu.ee/wordpress/?page_id=295

MAK_logo