Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Toiduhügieeni keskastme koolitus

9. juuni 2015

Tartumaa

Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 (ruum 303), Tartu

Tartumaa

Eesti Maaülikool korraldab:
TOIDUHÜGIEENI KESKASTME KOOLITUS

Õpiväljund: koolituse läbinu omandab põhiteadmised toiduhügieeni baaskoolituse läbiviimiseks oma ettevõttes
Maht 24 akadeemilist tundi (3 koolituspäeva)
Toimumisaeg ja -koht: 09.-11. juuni 2015, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 (ruum 303), Tartu

09.06 – I koolituspäev Enesekontrolli rakendamine (lektor Katrin Laikoja)

Toidualastest õigusaktidest
Keemilised ohud toidus
Füüsikalised ohud toidus
Enesekontrollisüsteemi eeltingimusprogrammid
Toiduohutuse juhtimissüsteemid, sh HACCP ja ISO:22000
Ohtude analüüs ja riskihindamise põhimõtted
Kriitilised kontrollpunktid toidu käitlemisel
Toiduohutuse juhtimissüsteemide juurutamine ja ajakohastamine

10.06 – II koolituspäev Tootmishügieen (professor Mati Roasto)

Tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga
Hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga
Toidu saastumise, sh ristsaastumise võimalused ja selle vältimine
Käitlemisettevõtte sanitatsiooni põhimõtted, puhastamine ja desinfitseerimine
Biokilede teke, avastamine ja likvideerimine
Listeria monocytogenes tootmishügieeni enim mõjutava faktorina. Probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused
Kahjuritõrje, jäätmekäitlus

11.06 – III koolituspäev Toiduhügieen (lektor Katrin Laikoja)

Toiduhügieeni põhimõtted
Toidu bioloogiline saastumine
Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
Toidu säilitamise viisid, tingimused ning temperatuuri kontroll
Isikliku hügieeni nõuded
Hügieenikoolituste planeerimine ja läbiviimine

Koolitus lõpeb kirjaliku eksamiga.

Õppejõud:
Mati Roasto, professor, EMÜ Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi Toiduhügieeni osakonna juhataja
Katrin Laikoja, mag (tehn), EMÜ Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi Toiduhügieeni osakonna lektor

Ajakava

9. juuni
09.30 – 11.00 õppetöö
11.00 – 11.15 kohvipaus
11.15 – 12.45 õppetöö
12.45 – 13.15 lõunapaus
13.15 – 14.45 õppetöö
14.45 – 15.00 paus
15.00 – 16.30 õppetöö

10. ja 11. juuni
09.00 – 10.30 õppetöö
10.30 – 10.45 kohvipaus
10.45 – 12.15 õppetöö
12.15 – 12.45 lõunapaus
12.45 – 14.15 õppetöö
14.15 – 14.30 paus
14.30 – 16.00 õppetöö

Kursuse maksumus: 159 EUR/ osaleja.
Õppeteenustasu saab näidata tuludeklaratsioonis koolituskuluna, millest tagastatakse vastavalt tulumaksuseadusele 21% (§ 26, lg. 2).

NB! Koolitus toimub, kui grupis on vähemalt 15 inimest.
Vajalik eelregistreerimine hiljemalt 2. juuniks.

Info ja registreerimine tel 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Tel 731 3174,  731 3275, 731 3175
avayl@emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/
Kreutzwaldi 56
51014 Tartu