Toidusektori tootearenduspäevad

Loading Sündmused

Toidusektori tootearenduspäevad 2019

Esimene koolituspäev

Aeg: Neljapäev, 18. september 2019

Koht: Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ruumides (Toom-Kooli 17, 10130, Tallinn)

9.30-10.00 Registreerimine ja hommikukohv

10.00- 12.15 Tulevikutoit- trendid ning suundumused Eestis ja välismaal (3 akadeemilist tundi)

Kärtin Karu, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Teadus- ja Arenduskeskus, ekspert, (sisaldab praktilisi harjutusi osalejatele 1 akadeemiline tund)

Kätrin Karu on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduseskuse müügi- ja turundusjuht ning toiduteadlane, kellel käsil doktoritöö söödavate putukate kasutamisest inimtoidu komponendina. Hetkel kõige põnevamad teemad minu jaoks on üheltpoolt see, kuidas toita maailma ja katta inimeste valguvajadust, mis koos rahvastiku juurdekasvuga muutub järjest suuremaks probleemiks. Teisalt võlub mind ka jätkusuutlik toidutootmine ning toidujääkide kasutamine ning nende tekke vähendamine ja kõige selle kõrval siiski maitsemeeltele ootuspärase toidupakkumise tagamine.

Igapäevatööd olen kõige tihedamalt seotud TFTAKi tegemistega ning kahe suure valdkonnaga. Esimene neist on söödavad putukad ning nende kasutusvõimaluste uurimine. Teine teemadering on inimese soole mikrobioomi uuringud ning toidu kiudainete tarbimise ja tervise vahelised seosed.

12.15-13.00 Praktiline näide Eesti ettevõtte tootearendusest Salvest näide

Triin Kõrgmaa, tegevjuht, Salvest (1 akadeemiline tund)

13.30-13.45 Lõunapaus

13.45-15.15 Praktiline näide Eesti ettevõtte tootearendusest ja praktiline ülesanne osalejatele

Gourmet Club näide

Peeter Tava, juhatuse liige, Gourmet Club (1 akadeemiline tund)

Praktiline harjutus, mida viib läbi päeva moderaator (1 akadeemiline tund)

15.15. Koolituspäeva lõpp

Pärast koolituspäeva lõppu on osalejatel võimalus saada individuaalset nõustamist rahvusvahelise konsultandiga (maksimaalselt 45 minutit) saamaks tagasisidet nende enda tootearenduse ideedele/projektidele/protsessidele.

Koolituspäeva moderaator on Kadri Rist, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja projektijuht

Koolituspäeva pikkus: 6 akadeemilist tundi, millest kaks tundi on praktilisi harjutusi

Koolituspäeval osaleja omandab järgmised teadmised/oskused:

–              Ülevaade tulevikutoidu trendidest Eestis ja välismaal

–              Salvesti tootearendus protsess

–              Gourmet Club tootearenduse protsess

–              Praktilised teadmised tootearenduse protsessi tööriistadest

 

Teine koolituspäev

Aeg: Neljapäev, 28. november 2019

Koht: Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ruumides (Toom-Kooli 17, 10130, Tallinn)

9.30-10.00 Registreerimine ja hommikukohv

10.00- 13.00  Tootearendus ja storytelling (eesti keeles lugude jutustamine) (4 akadeemilist tundi)

Steve Rawling, direktor, NewThinking.Tools (toidusektori ettevõtete rahvusvahelistumine), (sisaldab praktilisi harjutusi osalejatele 1 akadeemiline tund)

Steve on endine ajakirjanik, kes suurema osa oma ajakirjanduskarjäärist töötas BBC News heaks. Praegu on tal oma ettevõte ning ta juhendab teisi lugude jutustamisel ning toodete ja teenuste atraktiivsemaks tegemisel.

Teemad, mida käsitletakse:

–              Storytelling ja tootearendus – kuidas Euroopa toidutootjad on leidnud läbi lugude jutustamise uusi turgusid

–              Näited ettevõtetest, kes on pidanud oma ekspordistrateegiat muutma, kuna on selgunud, et uue turu tarbijaid köitvad lood on teised.

–              Praktilised tööriistad, mida kasutada lugude jutustamise ja tootearenduse läbimõeldud seostamiseks

13.30-13.45 Lõunapaus

13.45-14.30 Mida tähendab tulla esimesena turule uue tootega? NordicHoney lugu (1 akadeemiline tund)

Kadri Mets, Nordic Honey looja ja juhatuse liige

14.30- 15.15 PowerAlgae tootearenduse lugu (1 akadeemiline tund)

Liina Joller

15.15-16.00 Praktiline harjutus (1 akadeemiline tund)

16.00 Koolituspäeva lõpp

Pärast koolituspäeva lõppu on osalejatel võimalus saada individuaalset nõustamist rahvusvahelise konsultandiga (maksimaalselt 45 minutit) saamaks tagasisidet nende enda tootearenduse ideedele/projektidele/protsessidele.

Koolituspäeva moderaator on Liisi Kirschenberg, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja eksporditeenuste koordinaator

Liisi Kirschenberg töötab Kaubandus-Tööstuskojas alates 2014.aasta juunist eksporditeenuste koordinaatorina. Tema tööülesannete hulka kuulub kõrgetasemeliste ärivisiitide, kontaktreiside ja –visiitide korraldamine ning koolituste ja seminaride korraldamine ja läbiviimine. Eelnevalt on ta töötanud Tallinna Sadamas Euroopa Liidu projektijuhina, olnud erinevate rahvusvaheliste projektide ja konsortsiumite koordinaator ning töötanud Rahandusministeeriumis. Liisil on Tallinna Tehnikaülikooli bakalaureusekraad majanduses ning  Euroülikooli bakalaureusekraad tõlkimises.

Koolituspäeva pikkus: 7 akadeemilist tundi, millest kaks tundi on praktilisi harjutusi

Koolituspäeval osaleja omandab järgmised teadmised/oskused:

–              Storytelling seostamine tootearendusprotsessiga

–              Praktilised tööriistad eksporditurgudele sisenemisel

–              Mida tähendab tulla esimesena turule uue tootega ja kuidas reageerib turg

–              Tootearenduse protsess ettevõttes HeyDay Organics ja Sangaste Linnas

 

Ootame registreeruma SIIN
On võimalik registreeruda esimesele päevale.

 

Osalemine koolitusel on TASUTA, aga väga oluline on registreerimine!

NB! Osaleda saavad ettevõtted, kelle põhitegevusalaks on toidu tootmine või töötlemine (v.a kalatoodete tootmine)