Avaldatud: 26. juuni 2013Kategooriad: Uudised

Eesti Põllumajandusmuuseum
26.06.2013

Põllumajandusmuuseum tähistab 45. sünnipäeva rahvusvahelise konverentsiga

Homme, 27. juunil saavad alguse Eesti Põllumajandusmuuseumi 45. sünnipäeva üritused. Kolme päeva jooksul toimuvad uute ekspositsioonide avamised, mitmed töötoad ja rahvusvaheline põllumajandusmuuseumide konverents.

„Põllumajandusmuuseumi tänavune sünnipäev on meie jaoks verstapost. Oleme viimase seitsme aasta jooksul renoveerinud 9 hoonet 15-st ja uuendanud suure osa oma väljapanekutest. Edaspidi tuleb üha enam keskenduda maaelu ja –pärandi publikule atraktiivseks tegemisele,“ rääkis põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

Muuseum tähistab oma sünnipäeva 27.-30. juunini mitmete üritustega. Homme, 27. juunil kell 16 avatakse Tartumaal Ülenurmel asuvas muuseumis uued lina- ja linnukasvatuse ning põllumajandustehnika ekspositsioonid. Lisaks toimuvad töötoad rukki, linakasvatuse, põllumajandusteaduse, põllumajandustehnika ja maaelumuuseumide kui atraktiivsete turismikeskuste teemal.

Ülehomme, 28. juunil toimub Tartus AHHAA keskuses rahvusvaheline konverents teemal „Põllumajanduse ja maaelu muuseumid kui maakultuuripärandi säilitajad ning nende roll rahvusvahelise turismi arendamisel“, kus osalevad põllumajandus- ja maaelumuuseumide ning teadusasutuste esindajad 14 riigist (Jaapan, USA, Kanada, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Valgevene, Venemaa, Läti, Eesti, Island, Norra, Poola, Ühendkuningriigid).

Ürituste kava leiab http://epm.ee/conference.

Eesti Põllumajandusmuuseum asub Tartumaal ajaloolises Ülenurme mõisakompleksis ja koondab museaale Eesti põllumajanduse ja maaelu kohta.

Lisainfo:

Merli Sild