Toiduohutuse PiP 2017-2018

Toiduohutuse PiP 2017-20182019-05-28T16:24:02+00:00

Toiduohutuse PiPi – MAK 2014-2020 Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas

2018. aastal tehti:

  • toiduohutuse konverents “Toiduohutus ja toitumine” – 08.06.2018 Tallinnas
  • 10 infopäeva:
    reformuleerimine – 4.12.2018
    keemilised riskid toidus 16.04.2018 Tallinnas
    toiduohutuse õigusaktid – 18.10.2018 Tartus; 17.10.2018 Tallinnas
    toidualase teabe esitamine: 03.05.2018 Tartus; 08.05 Tallinnas
    toiduainete mikrobioloogia 16.05.2018 Tartus; 1.11.2018
    piima ja -toodete ohutust ning kvaliteeti mõjutavad tegurid – 29.11.2018
    transrasvhapped – 5.12.2018
  • 11 koolitust:
    toiduhügieen ja -ohutus (algaste 14.02, keskaste 21.-23 03 ja 29.-31.08)
    allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis 12.04 ja 12.10
    enesekontrolliplaani/süsteemi loomine ja auditeerimine – 9.-10 05 ja 25.-26.10
    toidu säilitamisnõuete määramine – 22.02 ja 23.11.2018
    toiduhügieen ja enesekontroll eraleamus toidu valmistamisel – 21.09
    tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus – 09.03
  • käsiraamatud ja teabematerjalid (vt siit)
  • veebilehe arendused

2017. aastal tehti:

  • toiduohutuse veebileht
  • toiduohutuse konverents  – 30. november
  • 8 infopäeva järgmistel teemadel:
    toidualase teabe esitamine  – 11. aprill, 2. mai, 9. november
    toiduohutuse õigusaktid  – 21. ja 22. märts
    laboritöötajate õiged võtted mikrobioloogiliste analüüside tegemisel – 25. mai
    toiduainete funktsionaalsus -14. dets
    piima ja piimatoodete ohutust mõjutavad tegurid – 30. aug
  • 11 täienduskoolitust järgmiselt
    Toiduhügieen ja ohutus, algtase (6h)   2 koolitust:  05. mai ja 6. oktoober
    Toiduhügieen ja ohutus, kesktase (24h)    1 koolitus: 20. -22. september
    Toiduhügieen ja enesekontroll väikeettevõttes/eraelamus toidu valmistamisel (6h) : 29.august ja 17. november
    Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis (6h): 8. september ja 8. detsember
    Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine (12h) –   26-27. oktoober
    Tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus (6h) : 28. august, 8. detsember
    Toidu säilitamisnõuete määramine (6h) : 29. september
  • Elektrooniline käsiraamat Säilitamisnõuete määramine, esimene ja teine osa
  • Teabematerjal:   juustude soolamine
  • Teabematerjal:  toidualase teabe esitamine (tekst ja infograafika)
  • Teabematerjal: tsüanuurhape piimas ja piimatoodetes