Kohaliku toidu teemapäev – innovatsioon

Loading Sündmused
  • sündmus on möödas

Seminaril räägitakse erinevatest toiduvaldkonnaga seotud innovaatilistest projektidest ning oma tegevusi ja teenusi tutvustavad mitmed teadusasutused. Seminari eesmärgiks on hõlbustada koostööd teadlaste ja ettevõtjate vahel.

09.30 – 10.30

Eesti õunasortide eksponeerimine ja degusteerimine – Kristine Volens, EMÜ Polli Aiandusuuringute keskus

10.00 – 10.30

Kogunemine, tervituskohv ja -tee

10.30 – 10.40

Seminari sissejuhatus, päevakava tutvustamine – Krista Kõiv, Maamajanduse Infokeskus

10.40 – 11.00

Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus tegevused, teenused ja projektid  – Ene Tammsaar, BioCC OÜ

11.00 – 11.20

Polli Aiandusuuringute keskuse tutvustamine – Kriste Volens, EMÜ Polli Aiandusuuringute keskus

11.20 – 11.40

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus: tegevused ja projektid – TFTAK´i esindaja

11.40 – 12.00

Geenitehnoloogia toidutootmises – Kadri Järve, Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja biotehnoloogia instituut, geenitehnoloogia osakond

12.00 – 12.30

HORIZON2020 innovatsiooni toetamise võimalused – Margit Ilves, Eesti Teadusagentuur

12.30 – 13.30

Lõunapaus Maitseelamuse kojalt

13.30 – 14.00

Kuuseinnovatsioon. Kuuseokkamahla lüofiliseerimisel saadud pulbri kasutusvõimalused erinevates toiduainetetööstuse harudes – Indrek Kuuben, EcoSpruce OÜ

14.00 – 14.30

Töödeldud lambapiimatoodete uute kohalikku turunõudlust arvestavate rakenduslike tehnoloogiate arendamine – Denis Pretto, Tõnis Kreinin, Viinamärdi talu

14.30 – 15.00

Vaarikamarjade töötlemisjäägi väärindamine: vaarika seemneõli töötlemistehnoloogia arendus – Raivo Teder, Tedre talu ja Mari-Liis Tammik, Eesti Maaülikool

15.00 – 15.30

Tagasiside ja arutelu

15.30

Seminari lõpetamine

16.15 – 17.00

Eesti Maaülikooli Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis asuva uue laborikompleksi tutvustamine nii teaduse-, õppe- kui ka tootearenduse valdkondades – Ivi Jõudu, Eesti Maaülikool

Registreerimine ja rohkem infot seminari kohta leiav SIIT.

Info seminari kohta:
Maamajanduse Infokeskuse maaelu- ja innovatsioonivõrgustiku osakonna juhtivspetsialistid
Reve Lambur, tel 52 98 009, e-post reve@maainfo.ee
Konstantin Mihhejev, tel 5845 1896, e-post kostja@maainfo.ee

MAK_logo