Konverents “Eesti toit ja toidukultuur”

Loading Sündmused
  • sündmus on möödas

Tartumaa

Eesti Põllumajandusmuuseum, Pargi 4, Ülenurme

Tartumaa

Ootame Teid 20. novembril Eesti Põllumajandusmuuseumisse konverentsile "Eesti toit ja toidukultuur".

 

9.30 Leivatares

Tervituskohv

Ülevaade Eesti Põllumajandusmuuseumi tegevustest programmi „Eesti toit“ raames – Merli Sild, Katrin Vask

 

Häärberi rohelises saalis

10.00–11.40

Kala toiduks tarvitamise ajaloost Eestis – Inna Jürjo

Mõned mõtted Eesti toidu moderniseerumise ajaloost – Ulrike Plath

Kelder kui oma aja peegel – kartohwlist keediste ja kiviktaimlani – Maret Tamjärv

Tuleviku toit on taimetoit! Toitumisalased soovitused 20. sajandi alguse Eesti nõuandekirjanduses – Ester Bardone, Anu Kannike

 

12.30–14.10

Arengukava „Eesti toit“ – Kadi Raudsepp

Kaubamärk „Eesti talutoit“ – Leho Verk

Leiva tööstuslik tootmine Eestis – Kaarel Vissel

Religioossed toidupiirangud ning nende võimalik mõju Eesti põllumajanduslikule tootmisele – Alver Aria, Ell Vahtramäe

 

14.30–16.25

Toit eesti diasporaa lugudes – vähetähtis igapäevasus – Riina Reinvelt

Metsasaadused traditsioonilisel toidulaual: taimeteed – Renata Sõukand

Mesi ja mesindussaaduste osakaal meie toitumises – Ellen Pärn

Eesti joogikultuuri reflektsioon Tartu Ülikooli alkoholiteemaliste seminaride kontekstis – Aimar Ventsel

Koduste toiduretseptide kogumisvõistluse „Kodu maitsed“ väljakuulutamine

 

Info ja registreerimine:

Ell Vahtramäe

7383817