Avaldatud: 1. veebruar 2013Kategooriad: Uudised

Äripäev valis aasta tulemusli­kumaks äriidee rubriigis ilmunud projektiks Hurmioru koostöövõrgustiku Põlvamaal, mis laienes turismipiirkonnaks, kus erinevaid teenuseid pak­kus 31 talu.

"Eks elu ise sunnib – kui nii­sama midagi oodataja ringi vaa­data, siis ei jõua kuhugi," kirjel­das 2003. aastal turismiobjekti sündi Arvo Jää Savi talust.

2000. aastal otsustasidki Hurmi küla 10 talu koostööd tegema hakata. Ühiselt oli liht­sam ürituste jaoks raha taotle­da ja kergem ka reklaami teha.

Hurmi küla kümne talu­ga alustanud koostöövõrgus­tik hõlmas 31 talu neljast val­last: Kanepist, Lahedast, Põlvast ja Kõllestest.

Käsitöö, õlletegu, leivaküpsetamine, suitsusaun, sepiko­da, matkarada, rebasekasvatus, mesindus – need oli vaid mõ­ned Hurmiorus pakutavast tee­nustest.

Iga talu leidis midagi, mille poolest turistile atraktiivne ol­la. Vajadusel sai Hurmiorust ka trükiteenust, matemaatika- ja elektroonikaalast nõustamist, loenguid psühholoogiast, lapsehoidjateenust.

Umbes kolmveerandi Hurmioru külastajatest moodusta­sid Eesti inimesed, välismaalasi tuli 25 riigist. Hurmiorus veet­sid aega ka Suurbritannia ja Ve­nemaa suursaadikud.

Äripäev (Juubel), 31.01.2013

 

Viimased uudised

Arhiiv

Pikk.ee uudiskirjaga liitumine.

Isikuandmeid töötleme vastavalt Isikuandmete töötlemise põhimõtetele

Täpsem liitumisvorm on leitav https://www.pikk.ee/liitu-uudiskirjaga/