Avaldatud: 6. oktoober 2017Kategooriad: Uudised
Pressiteade
 
 
Eesti Põllumajandusmuuseumis on laupäeval lõikuspidu ja sügislaat

7. oktoobril toimub Tartumaal Ülenurmel Põllumajandusmuuseumis lõikuspidu, kus muude sündmuste kõrval saab nime ka 23. septembril sündinud täkupoiss, kelle ema on Vilma ja isa Rakselja. Väljakuulutatud nimekonkursile saabus täkupoisile 141 nime 106 pakkujalt. Seega ootavad augustis sündinud täkupois Rukkikuld ja tema vend kõiki huvilisi ristsetele ja lõikuspeole.

Lõikuspüha tähistamisel teeme ka kokkuvõtteid põllumehe aastast muuseumis, Eesti toidu kuust, EV 100 rukkipõldudest. Oma tooteid tutvustavad Lõuna Pagari ja Eesti Leivatööstuse esindajad, maitsta saab erinevaid leibasid. Kohal on ka koduleivaküpsetajad ning muuseumi pagarid pakuvad erinevate maitsete ja lisanditega leibu.

Kell 11 avame suvel väljakuulutatud loomekonkursi Minu lemmik koduloom tulemused ja lastejoonistuste näituse. Publik saab valida oma lemmikjoonistuse.

Muuseumipõllul koristame tatart ning tutvustame toortatra tervislikkust. Pressime õli lina- ja kanepiseemnetest. Veiniakadeemia tutvustab viinamarjaveinide valmistamist ja viinamarjade kasvatamist avamaal. Degusteeritakse ja hinnatakse tänavusest saagist valminud veine.

Lõikuspühal pekstakse reht nii käsitsi kootidega kui ka rehepeksumasinal. Rukkivihud on sirbiga lõigatud EV 100 muuseumipõllult. Jahvatame käsikiviga ka jahu.

Lisaks saavad lapsed osa võtta lambaprogrammist Villakera-kullakera, kus muuhulgas proovitakse ka villa kraasimist. Perenaised teevad hapukakapsast, et talvel oleks prae kõrvaseks ja supiks ikka oma tünnist tehtut võtta.

Sügislaadalt on võimalik osta juur- ja köögiovilju talvevarudeks. Meelelahutuseks mängib Audru Jõelaevanduse Punt.Tartust Ülenurmele ja tagasi sõidutab laadalisi tasuta buss.

Kohtumiseni Eesti Põllumajandusmuuseumis laupäeval, 7. oktoobril kell 11 – 16.

 

Lisainfo:

Merli Sild
Direktor
Eesti Põllumajandusmuuseum
tel +372 738 3812
+372 5345 8055
merli.sild@epm.ee
www.epm.ee

Viimased uudised

Arhiiv

Pikk.ee uudiskirjaga liitumine.

Isikuandmeid töötleme vastavalt Isikuandmete töötlemise põhimõtetele

Täpsem liitumisvorm on leitav https://www.pikk.ee/liitu-uudiskirjaga/