EPKK Lihafoorum 2020

Loading Sündmused
sündmus on möödas

Aeg:  10. november

Koht: Rakvere Aqua SPA konverentsikeskus

Moderaator: Marko Kass

09.30 – 10.00     Registreerumine, hommikukohv
10.00 – 10.30     Foorumi avamine ja tervitused – Anu Hellenurme, EPKK lihatoimkonna juhataja

Jätkusuutlik lihasektor, globaalne vaade

10.30  – 11.20    Ülevaade Eesti lihasektorist ja positsioonist põllumajanduse ja kalanduse üldises strateegias, Marko Gorban Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler
11.20 – 12.00     Lihasektori globaalsed arengud Euroopa Liidu vaates, Kaido Kroon, Euroopa Komisjon
12.00 – 12.45     Lihasektori seisusest Aasia turgudel, Juha Yrjönen, Nordiska Partners Limited

12.45 – 13.30     Lõunasöök

Ühistegevus

13.30 – 14.10     Tootjaorganisatsioon lihas, teiste liikmesriikide näitel, Tauno Lukas, Euroopa Komisjon
14.10 – 14.45     Esimene tootjaorganisatsioon Eestis, praktiline kogemus kala tootjaorganisatsiooni näitel, Toomas Kevvai, Eesti  Kalatootjate Keskühistu
14.45 – 15.15     Eesti Lihaklaster – õppetund uuele tootjaorganisatsioonile, Lembit Lepasalu, Eesti Lihaklaster MTÜ
15.15 – 15.30     Tootjaorganisatsiooni „Eesti liha“ võimalikkus ja eeldused

15.30 – 15.45      Kohvipaus

Tarbija
15.45 – 16.30    Ühiselt lihakvaliteeti arendades, Katri Strohecker, FinnBeef projektijuht
16.30 – 17.10    Haprad tarneahelad. Robert Kitt, Salv Technologies OÜ majandusekspert
17.10 – 18.00    Kokkuvõte foorumist, lõpusõnad moderaatorilt ja lihatoimkonna esinaiselt.

Konverents on sihtrühmale TASUTA.
NB! Registreerige osalemissoov kuni 3. novembrini SIIN
  või  www.pikk.ee (vt sündmuste kalender).

NB! Seoses COVID-19 levikust tingitud olukorraga on meie kõikide turvalisuse huvides maski kandmine soovituslik. Püsigem terved!

Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse tegevusvaldkonna II raames; Rahastamisallikas: riigieelarve, Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).

MAK_logo