Konverents “Terve loom ja tervislik toit 2018”

Loading Sündmused
sündmus on möödas

Tervislik toit

KOLMAPÄEV, 7. märts

kõnejuht: Marko Kass

9.00-10.00

Registreerimine, tervituskohv

10.00-10.05

Avasõnad. Tervitus Eesti Maaülikooli rektor hr Mait Klaassen

10.05-10.30

Toiduteaduse valdkonna arengutest VL instituudis.
Toomas Tiirats, Eesti Maaülikooli VL instituudi direktor

10.30.-11.00

Meemürgid.
Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool

11.00-11.30

Lahing võltsitud toidule.
Riin Rebane, Tartu Ülikool

11.30-12.00

Liha, mis väärib väärtustamist!
Lauri Bobrovski, Sirloin OÜ

12.00-13.00

LÕUNA

12.15-13.00

EMÜ toidulabori külastus (ainult eelregistreerunutele)

13.00-13.30

Stendiettekannete tutvustus – kõnejuht Marko Kass

kõnejuht: Katrin Laikoja

13.30-14.00

Innovaatilise tehnoloogia kasutamine mahlatööstuses.
Kairi Ramjalg, HeyDay Organic OÜ

14.00-14.30

Toidu säilimisaegade määramise juhend.
Mati Roasto, Eesti Maaülikool

14.30-15.00

Ukraina kogemus kohaliku seadusandluse Euroopa Liidu nõuetega vastavusse viimisel
Natalia Povarova, Odessa Riiklik Toidutehnoloogia Akadeemia

15.00-15.30

KOHVIPAUS

15.30-16.00

Challenge-testide kasutamine toidu mikrobioloogias.
Julia Koskar, Eesti Maaülikool

16.00-16.30

Mikroobidest võis.
Helena Anderson, Eesti Maaülikool

16.30-17.00

Kas pakendita või pakendiga, ja millisega?
Uno Mäeorg, Tartu Ülikool

17.00-17.30

Toidu nüüdisaegsed tervislikkuse tagamismõõdikud.
Merle Rätsep, BioCC OÜ

17.30

Päeva lõpetamine

17.45

EMÜ toidulabori külastus (ainult eelregistreerunutele)

 

Terve loom

NELJAPÄEV, 8. märts

kõnejuht: Marko Kass

9.00-9.30        

Kogunemine, tervituskohv

9.30-10.00

Ülevaade eestimaise vasikate startersööda väljatöötamise uuringust.
Kristiina Märs, Anu Ait

10.00-10.30

Arengud lihaveviste sektoris.
Kalmer Visnapuu, Eesti Lihaveisekasva

10.30-11.00

Väiketootja kogemused lihaveiste kasvatamisel ja realiseerimisel.
Sulev Reelo, AS Agdeck

11.00-11.40

Mõningaid aspekte lihaveisekasvatusest.
Stephen Hall, Eesti Maaülikooli külalisprofessor

11.40-12.10

Ravimite kasutamisest loomakasvatuses.
Priit Päkk, Eesti Maaülikool

12.10-13.00

LÕUNA, stendiettekannete sessioon

12.10-12.45

EMÜ toidulabori külastus (ainult eelregistreerunutele)

kõnejuht: Priit Päkk

13.00-13.30

Väiksem antibiootikumide kasutamine seakasvatuses – mõtteviisi muutus.
Daniel Frydendal, Rakvere Farmid

13.30-14.00

Tsirkoviirus metssigadel.
Tõnu Järveots, Eesti Maaülikool

14.00-14.30

Sigade Aafrika katku aeg-ruumilise leviku riskitegurid.
Tarmo Niine, Eesti Maaülikool

14.30-15.00

Eesti vuti tibude ja isasvutibroilerite kasvatamise aspekte.
Aleksander Lember, Eesti Maaülikool

15.00-15.05

Parimate stendiettekannete väljakuulutamine. Toetab Dimedium AS

15.05-15.30

KOHVIPAUS

15.30-16.00

Toksoplasma infektsioonid põllumajandusloomadel Eestis.
Maarja Tagel, Eesti Maaülikool

16.00-16.30

Ülevaade maisisilo uurimustest.
Andres Olt, Eesti Maaülikool

16.30-17.00

Monensiini mõju piimalehma ainevahetusele.
Priit Karis, Eesti Maaülikool

17.00-17.30

Kliimamuutuste mõju veisekasvatusele.
Ragnar Leming, Eesti Maaülikool

17.30

Konverentsi lõpetamine. Kohvilaud

 

Konverentsi "Terve loom ja tervislik toit 2018" jaotusmaterjalina väljastatud artiklikogumik.

Konverentsi veebilehekülg: www.terveloomjatervisliktoit.ee

Registreerimise otselink: http://www.terveloomjatervisliktoit.ee/registreerimine-2018/

MAK_logo