Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

6. Tasakaalustatud toitumise konverents: Toitumisest ja toidust

30. nov. 2023 10:00

Toimumisaeg: 30. novembril 2023

Konverentsi vorm: hübriidkonverents veebis ja Hestia Hotel Euroopa

Kestvus: 4h 30min (5,7 akadeemilist tundi)

 

Osalemine konverentsil on kõigile TASUTA, aga kohustuslik on eelregistreerimine hiljemalt 28.11.2023 SIIN

 

Päevakava:

Moderaator: Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
9:30 – 10:00 Registreerumine veebis ja hommikukohv

I sessioon: Toitumisest
10:00 – 10:10 Sissejuhatus


10:10 – 10:40 Ülevaade Eesti inimeste tervislikust ajakasutusest

Epp Remmelg Eesti Sotsiaaluuringu uuringujuht

10:40 – 11:10 Lõhna- ja maitseühendid maitse – eelistuste mõjutajatena
Kristel Vene
TalTech Keemia ja biotehnoloogia instituudi vanemlektor


11:10 – 11:40 Inimeste hoiakud tervisliku toitumise osas
Anna Karolin
Kantar – Emori käitumisteaduste ekspert


11:40 – 12:10 Ülevaade pakendipõhisest toidukoostise uuringust
Janne Lauk
Tervise Arengu Instituudi toitumise ja liikumise osakonna juhataja


12:10 – 12:25 Toidu koostise parandamise tegevuskavast
Kadi Reintam
Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik


12:25 – 12:30 I sessiooni kokkuvõte


12:30 – 13:15 LÕUNA

 

II sessioon: Toidust
13:15 – 13:55 Ülevaade uuendatud Põhjamaade toitumissoovitustest
Ursula Schwab
professor ja Soome esindaja NNR2023 töögrupis


13:55 – 14:25 Toitumisnõustaja argipäev
Siret Saarsalu
Rahvatervise Akadeemia asutaja, tegevjuht, koolitaja

 

14:25 – 15:10     Toodete reformuleerimisest toidutööstuste näidetel

Kirsti Pääsk Eesti Pagar AS turundusjuht

Kai Põldemaa Saarioinen Eesti OÜ turundusjuht


15:10 – 15:30 Arutelu ja päeva kokkuvõte

 

Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse,
toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa
Liit.

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toidu ja toitumise teemast huvitatud.

 

MAK_logo