Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

EPKK Lihafoorum 2019

21. nov. 2019

EPKK Lihafoorum 2019

Toimumiskoht: Rakvere Aqva Konverentsikeskus

Aeg: 21. november 2019

Moderaator: Marko Kass

Loomakasvatus ja lihatootmine on Eesti põllumajanduses olnud aastakümneid traditsiooniliseks tegevusalaks ning põllumajandustoodangu väärtusest annab lihasektor sõltuvalt aastast 18‒22%. Eestis on liha tootmine kasvav trend, siin on lihasektori jaoks sobivad klimaatilised tingimused ning piisav põllumajandusmaa ressurss. Kasvav globaalne toidunõudlus, kohaliku toodangu väärtustamine ja Eesti tarbija harjumus süüa liha soosivad igati sektori arengut. Samas mõjutavad arengut pärssivalt erinevad häälekad äärmuslased ning aina karmistuv seadusandlus. Milline on Eesti lihasektori tulevik? Kuidas ja milliste sõnumitega propageerida avalikkusele liha tarbimist? Kas lihatootmine on keskkonnale oht või toetav tegevus? Nendele ja paljudele teistele küsimustele püütakse vastused leida selle aasta Lihafoorumil.

Päevakava:

9.30 registreerumine ja tervituskohv
10.00-10.10 Foorumi avamine, Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhataja
I SESSIOON – LIHASEKTORI KONKURENDID
10.10-10.30 Toidutootmise tulevik, Marko Gorban, Maaeluministeeriumi asekantsler. ETTEKANNE
10.30-11.15 Lihasektori maine ohustajad, Angelantonio D’Amario, Euroopa lihakäitlejate ja kaupmeeste ühendus (Livestock and Meat Trades Union UECBV) ETTEKANNE
11.15-11.45 Kes toodab liha meie toidulauale? Wolfgang Markert, Biomin GmBH ETTEKANNE
11.45-12.00 Küsimused/vastused/arutelu

LÕUNA 12.00-13.00 AQVA SPA JA HOTEL RESTORANIS FIORE

II SESSIOON – KARJA TERVIS
13.00-13.20 Uut seadusandluses, Pille Tammemägi, Maaeluministeerium, toiduohutuse osakond ETTEKANNE
13.20-13.40 Ülevaade karjatervisest – kas vaktsineerida või mitte, Alar Onoper, Eesti Maaülikool, produktiivloomakliiniku vanemarst ETTEKANNE
13.40-14.00 Karjatervisest ettevõtja pilgu läbi, Mailiis Vahar, Ohtla Lihaveis OÜ juhataja ETTEKANNE
14.00-14.20 Küsimused/vastused/arutelu

KOHVIPAUS 14.20-14.45

III SESSIOON
14.45-15.10 Lihasöömise ökoloogika, Mart Meriste, OÜ Nordic Botanica looduskaitse ekspert ETTEKANNE
15.10-15.30 Kirest maaelus, Mart Kase, kitsekasvataja ETTEKANNE
15.30-16.00 Küsimused/vastused/arutelu
Foorumi kokkuvõte ja lõpetamine

NB! Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine, mida palume teha hiljemalt 14. novembriks SIIN. Ootame rohket osavõttu!

Foorum toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse tegevusvaldkonnas II “ raames ja on kõigile osalejatele tasuta.

 

Rohkem infot: http://epkk.ee/21-11-2019-lihafoorum-2019/

MAK_logo