Loading Sündmused
Sündmus event on möödas

Toidusektoris käib igapäevaselt ka töö laborites ning on vajalik, et töötajad saaksid end täiendada pidevalt antud teemadel.

Viime läbi MAK Teadmussiirde raames kontaktsena (kuna laborikoolitust on veebis siiski raske läbi viia) 1- päevase laboriteemalise infopäeva, mis annab ülevaate laboritöö erinevatest nõuetest, standarditest ning metoodikatest.

Käsitletavad teemad infopäeva kavast, mis lisatud. Toitlustus on kohapeale organiseeritud.

 

Infopäeva toimumise aeg: 4. november

Toimumise koht: NetFoodLab ruumides, Betooni 6/1  

Palun regisrtreeruge SIIT LINGILT, sest kohtade arv on piiratud!

  Infopäev enesekontrollilaboritele 2021

Toimumisaeg: 4. november 2021

Infopäeva toimumiskoht: NetFoodLab ruumides, Betooni 6/1, Tallinn

10:00 – 10:25 Saabumine, hommikukohv
10:25 – 10:30 Sissejuhatus
10:30 – 11:30 Mikrobioloogiliste analüüsimetoodikate verifitseerimine vastavalt uuele standardile ISO 16140-3.  Mikrobioloogilise analüüsi tulemuse mõõtemääramatuse väljendamine analüüsi sertifikaadil.

Ülle Hödrejärv, Net-Foodlab OY , laborijuhataja

Lõpetanud TTÜ Toiduainete Instituudi aastal 1993 ja TTÜ Inseneripedagoogika keskuse loodusteaduste valdkonna aastal 2007, magistrikraad. Töötanud Kalevis 1996-2012 kvaliteedispetsialisti ja mikrobioloogina. Alates 2012  Net-Foodlab OY-s laborijuhataja. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ekspert.

 

Valik viimaste aastate enesetäiendusi:„Listeriaseminaari elintarviketeollisuuden toimijoille ja valvojille”, Ruokavirasto, Helsinki,  2019, „Terve loom ja tervislik toit”, Eesti Maaülikool, 2021, „ISO 161403 Method verification”, Committee.iso.org, 2021, „Toiduohutuse õigusaktid ja järelevalve”, Eesti Toiduainetööstuse Liit, 2021, „Ajankohtaista laboratoriorintamalla”, Ruokaviroasto, Helsinki, 2021

 

Piret Rumberg, Net-Foodlab Eesti OÜ,  laboriinsener

Lõpetanud Tartu Ülikooli 2004. aastal bioloogia eriala. 2006-2015 aastani töötanud Synlabis mikrobioloogia laborandina. Alates 2015. aastast Net-Foodlab Eestis laboriinsener.

Valik viimase aja koolitusi: „Toidupatogeenid” , Maaülikool , 2021,  „Listeria monocytogenes toidupatogeenina” , Eesti Maaülikool 2021, „ISO 161403 Method verification”, Committee.iso.org, 2021

11:30 – 12:15 Ülevaade puhastusainetest ja desinfitseerivatest ainetest saavutamaks oodatud tulemust

– puhastusaine valku põhimõtted

– puhastusaine kasutamise olulisemad aspektid

– desinfitseerivad ained, suurimad eksimused kasutamisel

– COVID mõju puhastamisele

Helge Alt, PuhastusEkspert OÜ

Tartu Ülikooli pedagoogika teadusmagister (2008), Tallinna Ülikool, cum laude, kodunduse, käsitöö, joonestamise, keemia õpetaja (1993),  osalenud erialastel enesetäiendus koolitustel, seminaridel Soomes, Rootsis, Taanis, Norras, Saksamaal, Hollandis, Suurbritannias, USAs jne

 

Viimaste aastate täiendkoolitused: „Praktiline koristuskeemia”, PhD Tuula Suontamo (mai 2021), „Uued teaduslikud uuringud koristusvaldkonnas” PhD Tuula Suontamo (mai 2021), „Rahvusvaheline juhtimiskonverents Coaching 2021”, Äripäev (mai 2021), Erasmus+ projekti „Cost Effective, Need Based Cleaning-INSTA800“ raasme4s toimunud rahvusvahelise koristustööde kvaliteedistandardi INSTA800 koolitus- spetsialist õpetab spetsialisti (sept 2020)

12:15– 12:30 I osa kokkuvõte, küsimused
12:30– 13:00 Lõunasöök
13:00- 13:45 Erinevad kiirmeetodid toidutööstuse pinnapuhtuse määramiseks.

Tuomas Virtalaine, Net-Foodlab OY, juhataja

Lõpetanud Turu Ülikooli toidukeemia eriala. Aastast 1997 Net-Foodlab OY akrediteeritud eraõigusliku toidulabori juht ja üks asutajatest.

Riikka Maikola, Net-Foodlab OY, kvaliteedispetsialist

Lõpetanud Jyväskylä Ülikooli bioloogia eriala, filosoofia magister. töötanud 10 aastat kvaliteedispetsialistina. Spetsialiseerunud kalatööstuse tootmiskvaliteedi haldamisele, BRC standardisüsteemile ja pinna puhtuse  verifitseerimisele toidutööstuses.

 

Valik viimase aja enesetäiendusi: „BRC Lead Auditor” BRC GS, 2020 „FSSC 22 000 v5.1” , NFL OY, 2021, „Uusi elintarvikelaki”, Ruokavirasto, 2021,  „Elintarviketurvallisuuskulttuuri”, Foodwest Oy, 2021,  „Food Defence” NFL Oy TV, 2021,  „Food Defense awareness”, FSPCA (FDA) 2021

 

13:45 – 14:30 Standardite BRC GS- ja FSSC 22000 nõuded puhastamisele.

Daria Nefedova,Net-Foodlab OY, kvaliteedispetsialist

Lõpetanud Ida-Soome Ülikooli tervishoiu teaduskonna, meditsiiniteaduste magister ja ITMO-ülikooli toidu biotehnoloogia eriala, toidu biotehnoloogia inseneri kraad, . Net-Foodlab OY kvaliteedispetsialist ja juhtaudiitor.

 

Valik viimase aja enesetäiendusi: Elintarvikeketjun riskienhallinta ja ISO 22000 -standardit, SFS 2019 , Elintarvikkeiden pakkausmerkinnät, Ruokavirasto, 2020,  Ravitsemus- ja terveysväitteet, Ruokavirasto,  2020 , BRC v. 8 Lead auditor, BRC 2020,  Lakiseurantapalvelun käyttökoulutus, Linnunmaa Lex, 2021

14:30 – 14:45 Kohvipaus, valmistumine praktiliseks osaks.
14:45– 15:30 Tutvumine erinevate kiirtestide ja puhastusmeetoditega (praktiline osa).
15:30 – 16:00 Kokkuvõte, küsimused

Lektorid: Ülle Hödrejärv, Piret Rumberg, Helge Alt, Tuomas Virtalaine, Riikka Maikola, Daria Nefedova