Infopäev “Toiduhügieen”
25. jaan. 2013
Järvamaa
Türi Kultuurimaja, (Hariduse 1, Türi)
Järvamaa
Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva
TOIDUHÜGIEEN
Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise või -töötlemisega tegelevad
füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisaeg- ja koht
reede, 25.01.2013, Türi Kultuurimaja, aadress: Hariduse 1, Türi
Teemad
• Toitu käsitlevad õigusaktid
• Toiduhügieeni põhimõtted
• Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
• Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
• Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
• Toidu säilitamise viisid ja tingimused
• Puhastamine, desinfitseerimine
• Isiklik hügieen
• Enesekontrolli põhimõtted
• Toitu käsitleva töötaja kohustused ja vastutus
Õppejõud
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Ajakava
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 11.40 paus
11.40 – 13.10 õppetöö
13.10 – 13.40 kohvipaus
13.40 – 15.10 õppetöö
15.10 – 15.15 paus
15.15 – 16.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe
aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/
Infopäeva korraldamist toetab Euroopa Liit.
Koolitust korraldab:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Tel 731 3174, 731 3275, 731 3175
avayl[A]emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/
Kreutzwaldi 56
51014 Tartu