Koolitus“ Toorpiima kvaliteedi mõju piimatoodete valmistamisele“
12. jaan. 2018
Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool korraldab meetme 1.1 raames täienduskoolituse "Toorpiima kvaliteedi mõju piimatoodete valmistamisele" 24 õppetundi. Koolitus toimub 12.jaanuaril, 18 ja 19.jaanuaril.
Päevakava:
9.00 – 10.30 Toorpiima koostis, omadused ja kvaliteet (Piima füüsikalised, keemilised, bakteritsiidsed omadused. Külmumistäpp. Toorpiima mikrofloora. Piimhappebakterid, patogeensed mikroorganismid) – koolitaja Vilma Tatar
10.30 – 10.45 Kohvipaus
10.45 – 12.15 Piima omadusi mõjutavad tegurid. Laktatsiooniperiood, Koostisosadest tulenevad iseärasused. Mehhaanilised, termilised tegurid – koolitaja Vilma Tatar
12.15 – 12.45 Lõuna
12.45 – 14.15 Toorpiima kvaliteedi mõju kuumtöötlemise protsessidele (termiseerimine, pastöriseerimine, kõrgkuumutamine, UHT. Õigete kuumtöötlemise režiimide valimine erinevate piimatoodete valmistamisel. Kuumtöötlemise mõju valmistootele) – koolitaja Vilma Tatar
14.15 – 14.30 Kohvipaus
14.30 – 16.00 Enamlevinud vead piimatoodete valmistamisel, vigade vältimine. Müüdid piimast ja piimatoodetest – koolitaja Vilma Tatar
Info tel. 5059304 ja registreerimine http://www.olustvere.edu.ee/wordpress/?page_id=295