Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Puuviljade ja marjade väärindamine

6. november 09:00 - 17:00

Tasuta

Rahvusvaheline konverents „Puuviljade ja marjade väärindamine“

Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus kutsub osalema rahvusvahelisel konverentsil „Puuviljade ja marjade väärindamine“, mis toimub 6. novembril 2025.

Konverents toob kokku teadlased, ettevõtjad ja teised huvilised põllumajanduse ning toidutööstuse valdkonnast. Arutlusele tulevad uuenduslikud lahendused, tehnoloogiad ja praktikad puuviljade ja marjade väärindamiseks. Samuti keskendutakse teadustöö tulemuste rakendamisele äris ning ressursside säästvale kasutamisele.

Osalemine on tasuta ning konverents toimub hübriidvormis – osaleda saab nii kohapeal Pollis kui ka veebis. Veebiosalejatele saadetakse link vahetult enne üritust.

AJAKAVA

6. november, Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuS

9:00 Registreerumine, tervituskohvi, toodete tutvustus.

9:30-9:40 Konverentsi avamine.

9:40-10:10 “Marjade töötlemise kõrvalsaadustest pärinevad funktsionaalsed koostisosad: taaskasutus, iseloomustus ja rakendus.” Petras Rimantas Venskutonis, Kaunas University of Technology, Leedu.

10:15-10:45 “Teadusest praktikani – Läti Aianduse Instituudi kogemused puuviljade töötlemisel.” Dalija Seglina, Latvia University of Life Sciences and Technologies, Läti.

10:5011:20 Kohvipaus, toodete tutvustus.

11:20-11:50 “Toiduga teostatavad tervisemõju uuringud õunamahla pressjäägist valmistatud toote näitel.” Esineja täpsustamisel. Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK), Eesti.

11:55-12:10 “Aroonia ja ebaküdoonia.” Sana Ben-Othman, Eesti Maaülikool, Eesti.

12:15-12:30 Teadustaristu „Toit“. Toonika Rinken, Eesti Maaülikool, Eesti.

12:35-13:05 Toodete tutvustus.

13:05-14:00 LÕUNA

14:00-14:15 “Teadus-arendus projektid Crosspaths, Baltic Cider ja Aianduse kõrvalsaaduste (astelpaju ja musta sõstra lehtede ja võrsete biomassi) kasutamine vikerforelli ja jõevähi söödasegudes.” Reelika RätsepEesti Maaülikool, Eesti.

14:20-14:35 “Ebaküdoonia, sõstarde ja tikrite kasutusvõimalused.” Viive Sarv, Eesti Maaülikool, Eesti.

14:40-14:55 “Vaarika ja kuslapuu marjade väärindamine.” Peeter Laurson, Eesti Maaülikool, Eesti.

15:00-15:30 Kohvipaus, toodete tutvustus.

15:30-15:45 Tervislikumad küpsised? Pohla töötlemisjääkide kasutamine mudeltoidu arenduses.“ Nora Pap,Natural Resources Institute (Luke), Soome. 

15:50-16:05 “Õunviljaliste väärindamine.” Uko Bleive, Eesti Maaülikool, Eesti.

16:10-16:30 Päeva kokkuvõte, konverentsi lõpetamine.

16:30-17:30 Polli aiandusuuringute keskuse laborite ja tootmisüksuse külastus.

 

Konverentsi rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond (ERF) projekti “Teadmistepõhised tervise- ja loodustooted kõrgema lisandväärtuse loomiseks aiandus- ja toidusektoris” raames.

 

Rohkem infot leiad konverentsi kodulehelt!

Palume täita registreerimisvormi, klõpsates SIIN