Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Toidusektori tootearenduspäevad 2022

3. november 10:00 - 16:45

Toidusektori tootearenduspäevad 2022 konverentsi sisu ja ülesehitus

Toimumisaeg: N 3. november

Läbiviija: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Toimumiskoht: Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ruumides (Toom-Kooli 17, 10130, Tallinn) ja veebis ehk üritus toimub hübriidversioonina

Tootearenduspäeva moderaator on Marju Männik, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja väliskaubanduse vanemnõunik

 

Osalemine Tootearenduspäevadel on TASUTA, aga väga oluline on registreerimine SIIN

 

I Tootearenduspäev

Neljapäev, 3. november 2022

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ruumides (Toom-Kooli 17, 10130, Tallinn) ja veebis ehk üritus toimub hübriidversioonina

 

9.30-10.00 Registreerimine ja hommikukohv/Veebis osalejatele sisselogimine ülekandelingile eelneva registreerimise alusel (Link saadetakse 2 päeva enne tootearenduspäeva toimumist registreerimise kinnitusega koos emailile ainult neile, kes on märkinud, et osalevad veebi vahendusel).

10.00- 12.15 Disainmõtlemise tööriistad toidusektori tootearendajatele

Jane Oblikas, Design Minds asutaja ja treener (3 akadeemilist tundi, 1.5 neist praktilised harjutused)

Jane Oblikas on innovatsioonibüroo Design Minds asutaja ja disainmõtlemise treener. Viimase aasta jooksul on Jane läbi viinud kümneid disainmõtlemise ja teenusedisaini töötubasid ja praktikume nii ettevõtetele kui ka avalikule sektorile. Jane osaleb disainijuhi ja koolitajana mitmes innovatsiooniprogrammis – Disaini Meistriklassis, Avalike teenuste arendamise programmis ja Kultuuriasutuste teenusedisaini – ja mentorprogrammis. Jane on Disainmõtlemise konverentsi ellukutsuja ja kuraator. Janel on pikaajaline tegevjuhtimise kogemus, ta on olnud Eesti Disainikeskuse juht 6 aastat ja reklaamiagentuuri Kontuur Leo Burnett juht 9 aastat. Tema tugevused on juhtimiskogemus, disainmõtlemine, teenusedisain, strateegiline planeerimine ja loovus. Janel on MBA fookusega juhtimisele ja turundusele Concordia Rahvusvahelisest Ülikoolist Eestis. Tutvu tema taustaga LinkedInis SIIT

Praktilises töötoas saab osaleja teada ja omandab järgmist:

  • Mis on disainmõtlemine?
  • Mille poolest erineb disainmõtemine ärilisest mõtlemisest?
  • Miks on koosloome saamas oluliseks osaks arendustegevusest ja kuidas kõige selle juures on disaineri roll muutunud.
  • Jagame kogemusi juba lõppenud Disaini Meistriklassidest, kus mitmed ettevõtet disainmõtlemise abil jõudsid uute teenuste ja toodete prototüüpideni.

12.15 – 13.00 Praktiline näide Eesti ettevõtte ekspordile suunatud tootearendusest Saaremaa Lihatööstuse tootearendusprotsessi näitel

Gunnar Siiner, Saaremaa Lihatööstuse müügidirektor

(1 akadeemiline tund)

Gunnar Siineril  sai 2022. A augustis 1 aasta Saaremaa Lihatöötusesse tööle asumisest. Enne seda tegeles ta meediaga (raadio, online, paber, tele), mistõttu sai ta tuua ettevõttesse täiesti teistmoodi vaate müügile, turundusele ning kastist välja lahenduste väljatöötamisse. Ta on õppinud ettevõtlust TTÜs ja turundust TÜs.

Tema profiili leiate siit: (20) Gunnar Siiner | LinkedIn

13.00-13.30 Lõunapaus

13.30-14.15 . Brändide koostöö mõju ettevõtte turundusele ja tootearendusele.

Anne Tääkre, Balbiino turundusdirektor

Mis kasu saavad ettevõtted brändide koostööst? Kuidas on koostööd teinud Fitlap, Tartu Ülikool, Orkla jt ettevõtted

(1 akadeemiline tund)

Tutvu Balbiino tooteassortimendiga SIIT

14.15 -15.45 Praktiline harjutus kinnistamaks tootearenduspäeva jooksul õpitut

(2 akadeemilist tundi, täismahus praktilised harjutused)

Praktilist harjutust viib läbi päeva moderaator Marju Männik, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja väliskaubanduse vanemnõunik.

15.45. Tootearenduspäeva lõpp

Tootearenduspäeva moderaator on Marju Männik, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja väliskaubanduse vanemnõunik

Marju Männik on Kaubanduskojas ettevõtteid väliskaubanduse vallas nõustanud ja kaupade liikumisele kaasa aidanud üle 10 aasta.  Selle aja jooksul on olnud ta nii mitme rahvusvahelise projektimeeskonna liige kui erinevate koolituste ja seminaride korraldaja, ühtlasi ka moderaatori rollis olnud. Toiduohutuse teemad on viimastel aastatel olnud Marju südameasjaks, sest QUALIFY projekt, mis just keskendub toiduohutuse ja – autentsuse teemadele  (Interreg Europe rahastus) on olnud üheks pikaajalisemaks ja põnevamaks projektiks.

Marju profiili leiate siit: (19) Marju Männik | LinkedIn

QUALIFY projekt, mis on just toidusektori ettevõtetele kasulik: https://projects2014-2020.interregeurope.eu/qualify/library/

 

Tootearenduspäeva pikkus: 7 akadeemilist tundi, millest 3,5 tundi on praktilisi harjutusi

Tootearenduspäeval osaleja omandab järgmised teadmised/oskused:

–              Disainmõtlemine ja selle tööriistade kasutamine toiduainetööstuses

–              Saaremaa Lihatööstuse tootearendusmeeskonna juhtimine ja tootearendusprotsess üleüldiselt, kriisisituatsioonis toimetulek ja uus vaade tootearendusele lähtudes eksporditurust ning katsetest leida uusi lahendusi

–              Balbiino tootearenduse protsess ja uute toodete turuletoomine

–              Praktilised teadmised tootearenduse protsessi tööriistadest