Laboriteemaline koolitus

Loading Sündmused
sündmus on möödas

Toimumise aeg: 7. detsember 2018

Läbiviija: Eesti Maaülikool

Toimumise koht: Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum A303, Tartu

 

Osalemine koolitusel on TASUTA, aga väga oluline on registreerimine!

 NB! Osaleda saavad ettevõtted, kelle põhitegevusalaks on põllumajandus, toidu tootmine või töötlemine (v.a kalatoodete tootmine)

 

Koolitusele on võimalik registreerida lingil:

https://goo.gl/forms/4a8N8OjUqRdGRXQA2

 

Koolituse kava ja eesmärgid:

Koolituse eesmärk: Tutvustada toidu mikrobioloogilisi meetodeid ning nende valiku põhimõtteid ja laboritele esitatavaid nõudeid. Anda ülevaade toidu säilimisaja määramise põhimõtetest ning kestvuskatsete läbiviimisest k.a. L. monocytogenes´e suhtes.

 

– Mikrobioloogilised meetodid ning nõudmised EL-is

– ISO Standardid laboritele

– Metoodikate valiku põhimõtted (k.a. kiirmeetodid)

– Toidu mikrobioloogia ja säilimisajad

– Valmistoitude kestvuskatsed L. monocytogenes´e suhtes

 

Lektorid: Marika Urke, Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist

Mati Roasto, Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med) veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja

 

Koolituse ajakava:

10:00 – 10:25 Saabumine, hommikukohv

10:25 – 10:30 Sissejuhatus

10:30 – 11:15 Mikrobioloogilised meetodid ning nõudmised EL-is (Marika Urke)

11:15 – 12:00 ISO Standardid laboritele (Marika Urke)

12:00 – 12:30 Metoodikate valiku põhimõtted (k.a. kiirmeetodid) (Marika Urke)

12:30 – 12:45 I osa kokkuvõte, küsimused (Marika Urke)

12:45 – 13:30 Lõunasöök

13:30 – 14:30 Toidu mikrobioloogia ja säilimisajad (Mati Roasto)

14:30 – 15:15 Valmistoitude kestvuskatsed L. monocytogenes´e suhtes (Mati Roasto)

15:15 – 15:45 Kokkuvõte, küsimused (Mati Roasto)

 

Koolituse kestvus: 6 akadeemilist tundi

Registreerimine lõppeb 5. detsembril või kui kohad saavad täis.

MAK_logo