Infopäev “Piima ja piimatoodete ohutust mõjutavad tegurid“
30. aug. 2017
OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus korraldab 30.08.2017 Tartus infopäeva teemal "Piima ja piimatoodete ohutust mõjutavad tegurid".
Infopäev on peamiselt suunatud piimatootjatele, kes oma piimast ka tooteid valmistavad või soovivad seda tegema hakata.
Käsitletavad teemad: Toorpiima kvaliteeti ja ohutust mõjutavad tegurid. Keemilised ohud (s.h tsüanuurhape) piimas ja piimatoodetes. Piimatoodete soolamine ja soola mõju toodete kvaliteedile ning ohutusele. Pärmseened ning nende mõju. Füüsikaliste tegurite mõju piima ja piimatoodete kvaliteedile ja ohutusele.
Päevakava:
9.30-10.00 Registreerimine, hommikukohv
10.00-11.00 Toorpiima kvaliteeti sh ohutust mõjutavad tegurid.
11.00-11.15 Kohvipaus
11.15-11.45 Toorpiima kvaliteeti sh ohutust mõjutavad tegurid, jätkub.
11.45-12.15 Keemilised terviseohud piimas ja piimatoodetes.
12.15-13.00 Lõuna
13.00-14.00 Piimatoodete soolamine ja soola mõju toodete kvaliteedile ning ohutusele.
14.00 -14.15 Kohvipaus
14.15-15.15 Pärmseened ja nende negatiivne ning positiivne toime piimale ja piimatoodetele. Füüsikaliste tegurite mõju piima ja piimatoodete kvaliteedile ning ohutusele.
15.15- 16.00 Arutelu, küsimustele vastamine
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.
Infopäev on sihtrühmale tasuta. Infopäeva sihtrühmaks on toidu tootmise ja töötlemisega ning toidu töötlemisega tegelevad füüsilised isikud ja ettevõtted (v.a kala- ja kalatoodete valdkond).
Info ja registreerimine: https://toiduteave.ee/infopaev-30-08-17-tartus-piima-ja-piimatoodete-ohutust-mojutavad-tegurid/