Infopäev: „Karjatamise praktikad – tarvikud, infra, erinevat tüüpi rohumaade ja vahekultuuride kasutamine“
3. oktoober 09:30 - 15:30
TasutaInfopäev: „Karjatamise praktikad – tarvikud, infra, erinevat tüüpi rohumaade ja vahekultuuride kasutamine“
- oktoober 2025, kell 10.00. Lääne-Virumaa, Rakke
HIND/TASUTA
Ürituse lühikirjeldus
Eesti Lihaveisekasvatajate Selts korraldab 03. oktoobril TASUTA infopäeva „Karjatamise praktikad- tarvikud, infra, erinevat tüüpi rohumaade ja vahekultuuride kasutamine“, mis keskendub terviklikult karjatamise tõhusamale korraldamisele, liikudes aluspõhimõtetest praktiliste töövahenditeni. Samuti käsitletakse vahekultuuride lisandväärtust karjatamises- nii söödana, kui muldade tervise parandajana. Toimub kogemuste vahetamine ja praktiliste näidete kasutamine kohapeal.
Infopäev aitab tootjatel kasutada olemasolevaid rohumaid ja ressursse maksimaalselt tõhusalt, suurendades sööda omatootmist, loodusressursside säästmist, loomade heaolu ja seeläbi karja tervist. Karjatamise kavandamine koos ajutise taristuga ja loomade kasutamine rohumaadel ning külvikorras on oluline erinevate suurusgruppide tootjate jaoks.
Infopäeva sihtgrupiks on alustavad loomakasvatajad või loomakasvatajad, kes pole varasemalt karjatanud aga sooviksid seda teha.
Infopäev toimub inglise keeles koos järeltõlkega eesti keelde
Infopäeval osalemist arvestatakse keskkonnasõbraliku majandamise (KSM) ja mullakaitse (MULD) toetuse õppe läbimisena

veisekarja droonipilt. Allikas: ELS
Ajakava:
09.30- 10.00 Saabumine ja tervituskohv
10.00- 11.30 Koolitus (Karjatamise põhimõtted, kus ja kuidas karjatada, töövahendid ja praktilised lahendused, vahekultuurid ja nende roll karjatamises)
11.30-11.45 Sirutuspaus
11.45- 13.15 Koolitus (Karjatamise põhimõtted, kus ja kuidas karjatada, töövahendid ja praktilised lahendused, vahekultuurid ja nende roll karjatamises)
13.15 LÕUNA
14.00- 15.30 Praktilised näited ja kogemuste vahetamine
*korraldajal on õigus teha muudatusi seminari ajakavas
Lektorite lühitutvustus, ekspertiis, kvalifikatsioon
Stefan Gernet’il on enam kui 11-aastane rahvusvaheline põllumajanduse ja teadustöö kogemus. Stefan on farmi- ja maamajanduspraktikatele keskendunud Savory Instituudi akrediteeritud nõustaja, kes on pühendunud põllumajandusettevõtetes innovaatiliste lahenduste rakendamisele.
Airi Külvet on üks MTÜ Liivimaa Lihaveise asutajatest ja eestvedaja ning esimese riikliku rohumaaveise kvaliteedikava väljatöötaja. Ta majandab oma talu 350 ha jälgides loodust hoidvaid ja taastavaid tööpõhimõtteid.
Üritus viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ (AKIS) raames.
Lisainfo: Keidi Tamm, eesti.lihaveis@gmail.com +372 55 49 475
