Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Koolitusprogramm: Toidutoodete eksport HoReCa sektorisse Rootsi ja Saksamaa näitel

6. november 10:00 - 13:15

100€

Osalemiseks täida registreerumisvorm (hiljemalt 30.oktoober 2025): Koolitusprogramm: Toidutoodete eksport HoReCa sektorisse Rootsi ja Saksamaa näitel | Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

 

Ürituse lühikirjeldus

Koolituse eesmärk on suurendada Eesti toidusektori väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE-de) võimekust siseneda välisturgudele, keskendudes HoReCa (hotellid, restoranid, catering) sektorile. VKE-de väljakutseks on mõista HoReCa sektorit erinevates riikides, kohandada oma tootevalikut ja arendada ekspordistrateegiaid, mis vastavad sektori nõudmistele ning eelistustele. Koolituse käigus omandavad osalejad praktilisi teadmisi ning õpivad kasutama tööriistu HoReCa sektori eksporti toetavate ärimudelite ja strateegiate arendamiseks. See toetab Eesti toidusektori VKE-de ekspordivõimekuse kasvu ning aitab luua tugevamaid sidemeid rahvusvahelisel tasandil.

Koolitus keskendub Rootsi ja Saksamaa turgudele. Esmalt võetakse ette Rootsi turg, seejärel Saksamaa, läbides allpool olevad teemad. Eeldame osalust terves koolitusprogrammis.

Koolitusele on oodatud Eesti toidusektori ettevõtted, kes soovivad arendada oma ekspordivõimekust HoReCa sektorisse ning mõista sektori eripärasid.

 

Maht ja kestus: 48 akadeemilist tundi, millele lisandub iseseisev töö. Koolitusprogramm koosneb 12 koolituspäevast, millest igaüks 4 akadeemilist tundi. Iga koolituspäev koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.

 

Töökeel: inglise

 

Ajakava:

*korraldajal on õigus teha muudatusi seminari ajakavas

Rootsi turg:

  1. sessioon: 6. november 2025, kell 10-13:15
  2. sessioon:  11. november 2025, kell 10-13:15
  3. sessioon: 18. november 2025, kell 10-13:15
  4. sessioon: 27. november 2025, kell 10-13:15
  5. sessioon: 2. detsember 2025, kell 10-13:15
  6. sessioon: 9. detsember 2025, kell 10-13:15

Saksamaa turg: 

  1. sessioon: 15. jaanuar 2026, 10-13:15
  2. sessioon: 27. jaanuar 2026, 10-13:15
  3. sessioon: 29. jaanuar 2026, 10-13:15
  4. sessioon: 9. veebruar 2026, 14-17:15
  5. sessioon: 17. veebruar 2026, 10-13:15
  6. sessioon: 20. veebruar 2026, 10-13:15

 

KOOLITUSE SISU

I Tutvustus

II HoReCa sektor

– Ekspordituru põhiteave ja taustainfo

– HoReCa sektori ülevaade

  • Turu suurus ja areng
  • Tarbijad
  • Raamtingimused ja regulatsioonid
  • Messid
  • Erialaajakirjad

– Trendid ja arengusuunad

– Struktuur ja segmendid

  • Toitlustus / restoranid
  • Majutus / hotellid
  • Institutsionaalne toitlustus

– HoReCa sektori jaotuskanalid

  • Hulgimüüjad ja Cash & Carry
  • Ühishanked

III Eesti toodete potentsiaal turul

  • Valitud HoReCa sektori segmendid
  • Valitud hulgimüüjad

IV Strateegia ja tegevuskava

– Turuanalüüs ja tootevaliku arendamine

  • Turu ülevaade
  • Sihtgrupi analüüs
  • Konkurentsianalüüs

Toote- ja hinnastrateegia

  • Tootesortiment

– Kvaliteedistandardid

– Pakendamine

– Märgistamine

– Toiduturvalisus

– Mahessertifikaadid

  • Hinnastamine

– Arvutused, tasud ja marginaalid

Müügistrateegia, ülesehitus ja turundus

  • Kliendiloend
  • turundus
  • Logistika

Ostjaga suhtlemine

  • Ettevalmistus ja lähenemine
  • Ostjate ootused ja kultuurilised erinevused
  • Kontrollnimekiri: esitlus ja ostjate küsimused

Tegevuskava (Roadmap)

 

Lektori lühitutvustus, ekspertiis, kvalifikatsioon

Rootsi turu koolitaja: Jakob True on rahvusvahelise toidu- ja joogisektorile keskendunud nõustamisettevõte Green Seed Group Skandinaavia kontori juht. Green Seed Group aitab ettevõtteid enam kui 20 erineval turul nõustades turule sisenemise strateegiates, turunduses, müügis jne.  Eelnevalt on Jakob töötanud juhtivatel positsioonidel toidusektori ettevõtetes ja organisatsioonides: European Food A/S, FFB, Food from Britain, Irma, Carlsberg. LinkedIn: Jakob True | LinkedIn

Saksamaa turu koolitaja: Nicole Günther 

Nicole on Green Seed Group Saksa kontori juht. „Juba 20 aastat on minu kirg ja fookus olnud rahvusvaheliste toidu- ja joogiettevõtete äriarendusel saksakeelsetel turgudel. Tänu tugevatele kontaktidele kohalikus toidu- ja joogisektoris on mul laialdane kogemus ettevõtete kasvu toetamisel. Green Seed on spetsialiseerunud toidu- ja joogisektori nõustamisele. Pakume terviklikke turule tuleku strateegiaid ja äriplaane, aitame leida sobivaid partnereid või loome kontaktid ostjatega.“ LinkedIn: Nicole Guenther | LinkedIn

 

Sündmuse link: Koolitusprogramm: Toidutoodete eksport HoReCa sektorisse Rootsi ja Saksamaa näitel | Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

 

Koolituse omaosalus on 100 €+ km. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 1667 eurot. Ettevõttel peab olema piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi

 

Üritus viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ (AKIS) raames. Kaasrahastanud Euroopa Liit.

 

Lisainfo:

Merit Fimberg-Espuch

Projektijuht, Eesti kaubandus-tööstuskoda

merit@koda.ee

+372 604 0066

 

AKIS_logo