sündmus on möödas
Mis värvi on toit
23. oktoober 10:00 - 16:00
Tasuta
Seminar “Mis värvi on toit?” (23. oktoober 2025)
Seminari fookus on pakendi esikülje toitumisalase teabe lihtsustatud esitusviisil (FOP-märgistus) ja selle kasutuselevõtul Eestis. * FOP – inglise ‘front of package’
Seminaril osalemiseks registreeru hiljemalt 3. oktoobril .
Seminar toimub neljapäeval, 23. oktoobril kell 10.00–15.50 ministeeriumite ühishoone Tamme saalis (Suur-Ameerika 1, Tallinn).
Veebiülekannet ei toimu. Osalemine on tasuta.
Päevakava
NB! Päevakava võib enne ürituse algust muutuda.
- 09.30–10.00. Kogunemine, registreerimine ja tervitusamps
- 10.00–10.10. Tervitussõnad. Triin Kõrgmaa, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse asekantsler
- 10.10–10.30. “Mis on FOP-märgistus ja milliseid FOP-märgistusi ELis kasutatakse?”. Hellika Kallaste, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakond
- 10.30–10.50. “Milline on meie toidukeskkond?”. Tuuli Taimur, Tervise Arengu Instituut
- 10.50–11.15. “Pakendi esikülje toitumisalase teabe märgisüsteemide võrdlus teaduskirjanduse põhjal”. Külli Rae, Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskus
- 11.15–12.30. “FOP-märgistuse kasutamise rahvusvaheline kogemus”. Manon Egnell, Prantsusmaa Tervishoiuministeerium; Sebastian Hielm, Soome Põllumajandus- ja Metsandusministeerium
- 12.30–13.15. Lõunapaus. Lõunastamiseks on võimalik külastada omal kulul ühishoones või selle läheduses asuvaid toitlustuskohti
- 13.15–13.45. “Tarbija perspektiiv: kas FOP-märgistus aitab teha paremaid valikuid?“. Taavi Tillmann, Eesti Kaaluravi Selts
- 13.45–14.15. Kahe Eesti toidutootja vaade FOP-märgistusele
- 14.15–14.45. “FOP-märgistuse selgitamine tarbijale ja tõhus kommunikatsioon”. Eneli Mikko, Akkadian
- 14.45–15.00. Sirutuspaus
- 15.00–15.45. Vestlusring “Mis värvi on toit?”
- 15.45–15.50. Lõpusõnad
Registreerumine: https://agri.ee/seminar-mis-varvi-toit-23-oktoober-2025
Kontakt: Hellika Kallaste
toiduohutuse osakond, +372 5687 2296, hellika.kallaste@agri.ee