Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Toiduhügieeni keskastme koolitus

18. nov. 2015

Tartumaa

Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303

Tartumaa

TOIDUHÜGIEENI KESKASTME KOOLITUS

Õpiväljund:koolituse läbinu omandab põhiteadmised toiduhügieeni baaskoolituse läbiviimiseks oma ettevõttes
Maht 24 akadeemilist tundi (3 koolituspäeva)
Toimumisaeg ja -koht: 18.-20. november 2015, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 (ruum 303), Tartu

18.11 – I koolituspäev Tootmishügieen (professor Mati Roasto)

Tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga
Hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga
Toidu saastumise, sh ristsaastumise võimalused ja selle vältimine
Käitlemisettevõtte sanitatsiooni põhimõtted, puhastamine ja desinfitseerimine
Biokilede teke, avastamine ja likvideerimine
Listeria monocytogenes tootmishügieeni enim mõjutava faktorina. Probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused
Kahjuritõrje, jäätmekäitlus

19.11 – II koolituspäev Enesekontrolli rakendamine (lektor Katrin Laikoja)

Toidualastest õigusaktidest
Keemilised ohud toidus
Füüsikalised ohud toidus
Enesekontrollisüsteemi eeltingimusprogrammid
Toiduohutuse juhtimissüsteemid, sh HACCP ja ISO:22000
Ohtude analüüs ja riskihindamise põhimõtted
Kriitilised kontrollpunktid toidu käitlemisel
Toiduohutuse juhtimissüsteemide juurutamine ja ajakohastamine

20.11 – III koolituspäev Toiduhügieen (lektor Katrin Laikoja)

Toiduhügieeni põhimõtted
Toidu bioloogiline saastumine
Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
Toidu säilitamise viisid, tingimused ning temperatuuri kontroll
Isikliku hügieeni nõuded
Hügieenikoolituste planeerimine ja läbiviimine

Koolitus lõpeb kirjaliku eksamiga.

Osalejatele väljastatakse tunnistus.

Õppejõud:
Mati Roasto, professor, EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Katrin Laikoja, mag (tehn), EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna lektor

Ajakava

18. november

 

19. ja 20. november

09.30 – 11.00

õppetöö

09.00 – 10.30

11.00 – 11.15

kohvipaus

10.30 – 10.45

11.15 – 12.45

õppetöö

10.45 – 12.15

12.45 – 13.15

lõunapaus

12.15 – 12.45

13.15 – 14.45

õppetöö

12.45 – 14.15

14.45 – 15.00

paus

14.15 – 14.30

15.00 – 16.30

õppetöö

14.30 – 16.00

Kursuse maksumus: 159 EUR/ osaleja.
Õppeteenustasu saab näidata tuludeklaratsioonis koolituskuluna, millest tagastatakse vastavalt tulumaksuseadusele 21% (§ 26, lg. 2).

NB! Koolitus toimub, kui grupis on vähemalt 15 inimest.
 

Info ja registreerimine tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/