Tootmishügieen ja toidu säilivusaja määramine
28. veebr. 2017
Maksumus:
- Sihtrühmale TASUTA
- Mittesihtrühmale 20€
Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine
Sihtrühm: Toimumiskoha maakonna ettevõtte töötajad, mis tegeleb:
- põllumajandustoodete tootmise ja töötlemisega või
- põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete
Eesmärk: Anda teadmisi tootmishügieeni tagamiseks ja toodete säilivusaja määramiseks toiduohutuse tagamiseks.
Õpiväljund: Koolituse läbinud teab, kuidas tagada tootmishügieen ja millistele parameetritele peab vastama toit säilivusaja lõpus.
Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus
Õppe kogumaht: 7 akadeemilist tundi
Käsitletavad teemad:
- Toitu käsitlevad õigusaktid ja nende muudatused
- Toiduohutuse mõiste ja sellega seonduv
- Füüsikaline saastumine ja selle vältimine
- Keemiline saastumine ja selle vältimine
- Mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
- Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
- Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, ja –infektsioonid
- Toidu säilivusaja määramise mikrobioloogilised indikaatorid
- Toidu säilivusaja määramise organoleptilised indikaatorid
- Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
- Ristsaastumine
- Isiklik hügieen
- Enesekontrolli põhimõtted
Koolitaja: Aile Viks
Õpikeskkond: auditoorne loeng
09.00 – 10.45 õppetöö
10.45 – 11.00 kohvipaus
11.00 – 12.45 õppetöö
12.45 – 13.00 kohvipaus
13.00 – 14.45 õppetöö
Hind sisaldab koolitusmaterjali, kohvipauside ja tunnistuse maksumust.
Registreeruda Registreerimisvorm või anna osalemissoovist teada info@toretto.ee
Infot küsida telefonil +372 527 1907 või info@toretto.ee