Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Veebiseminar 4.06.20! PDCA (Plan-Do-Check-Act) mudeli rakendamine toiduohutuse juhtimissüsteemis. Planeerimine.

4. juuni 2020

Toimumise aeg:  04.06.2020 │10:00 – 14:30 │

Toimumise koht: Infopäev toimub veebiseminarina ning on järelvaadatav!

Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldab infopäevade sarja toidukäitlemisettevõtetele, et tutvustada protsessikeskset lähenemisviisi toiduohutuse juhtimissüsteemi planeerimisel, sisseseadmisel ning toimivuse hindamisel ja parendamisel. Infopäevade eesmärgiks on anda osalejatele praktiline ülevaade PDCA (Plan-Do-Check-Act/Planeeri-Teosta-Kontrolli-Tegutse) mudeli rakendamisest. Käsitlus põhineb ennekõike standarditel FSSC 22000 (Food Safety System Certification) ja BRC Food (British Retail Consortium).

Infopäevad toimuvad veebiseminaridena ja kolmel korral. Esimesel korral (4.06) räägime toiduohutuse juhtimissüsteemi planeerimisest, teisel korral (11.06) sisseseadmisest ja kolmandal korral (17.06) toimivuse hindamisest ja parendamisest.

Osaleda võib ühel või mitmel (sh kõigil kolmel) seminaril. Osaleda võib ka üksikutes huvipakkuvates moodulites. Registreerida tuleb igale seminarile eraldi. Palume registreerida üks osaleja korraga. Registreerunud osalejatele saadetakse juhised seminariga liitumise kohta.

Lektoriks on Erki Kippasto, MSc toiduteadus, Lean 6-sigma Master Black Belt. Enam kui 10-aastase konsultandi karjääri jooksul on Erki abi kasutanud enamik Eestis sertifitseeritud toidutööstusi ning omab hulgaliselt praktilisi kogemusi ja tööriistu toiduohutuse standardi nõuete efektiivseks rakendamiseks.

Sellel seminaril keskendume toiduohutuse juhtimissüsteemi planeerimisele. Seminar on jagatud kolme moodulisse.

 

Programm*

10:00-11:15 I moodul: Sissejuhatus, mõisted ja terminid

  • Toiduohutuse juhtimissüsteemi eesmärk, standardite võrdlus ja rakendamine
  • GFSI poolt tunnustatud toiduohutuse juhtimissüsteemide lühitutvustust ja võrdlus
  • (FSSC 22000, IFS Food, BRC Food)
  • GFSI (Global Food Safety Initiative)
  • (PDCA, HACCP, VACCP, TACCP, HARPC …)

11.15-11:30 virgutuspaus

11:30-12:45 II moodul: Toiduohutuse juhtimissüsteemi planeerimine

  • Sise- ja välistegurite analüüs ja rakendamine
  • Huvipoolte ootused ning selle alusel mõõdikute seadmine
  • Toiduohutuse poliitika ja tegevuspõhimõtete rakendamine
  • Struktuur ja vastutusalad
  • Riskianalüüside metoodikad (HACCP, VACCP, TACCP, HARPC)
  • Mõõdetavate eesmärkide seadmine
  • Tulemusmõõdikute rakendamine

12:45-13:00 energiapaus

13:00-14.15 III moodul: Toiduohutuse ja kvaliteedikontrolli süsteem

  • Toiduohutuse ja kvaliteedi käsiraamat
  • Dokumentatsiooni ja andmestiku haldus
  • Tarnijate ja koostööpartnerite haldus
  • Intsidentide haldamine, toodete turult kõrvaldamine ja tagasikutsumine
  • Kliendikesksus ja suhtlemine

14.15-14:30 Kokkuvõte. Q&A

*Korraldajal on õigus teha programmis muudatusi

 

Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Infopäevast võivad osa võtta kõik valdkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud. Tegemist on vähese tähtsusega abiga, abisumma on 72 eurot ühe osaleva inimese kohta. Osalemine on tasuta, kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud. Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi

 

Täpsem info ja registreerumine https://toiduteave.ee/infopaevad/

 

Lisainfo: info@toiduteave.ee või Heneli Lamp (Eesti Toiduainetööstuse Liit, tel 52 76 399, henelilamp@gmail.com )

 

MAK_logo