Avaldatud: 28. oktoober 2015Kategooriad: Uudised

MAAELUMINISTEERIUM
PRESSITEADE
28. oktoober 2015

Kruuse: Eesti võiks saada piirkonnas oluliseks ja märgatud toidumaaks

Eesti toidusektoril on, mida pakkuda ja seda osatakse hinnata, nagu meile näitas tänavu esimest korda toimunud Eesti toidu kuu. Eesti kui hea toidu maa tuntukstegemisel on üks määravaid rolle Eesti tippkokkadel,“ ütles Maaeluminister Urmas Kruuse täna 16. Tallinna toidumessi avamisel.

„Suudame toota puhast toitu, seda atraktiivselt pakkuda ja asume suurte turgude läheduses. Suudame võistelda kvaliteedi ja innovatsiooni liigas. Meil on seega kõik võimalused korrata toiduvaldkonnas e-Eesti edu,“ rääkis Kruuse.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on Eesti toidu tuntukstegemisel üks määravaid rolle tippkokkadel. „Tippkokkade töö tõmbab tähelepanu ja edastab sõnumi Eesti suurepärasest toorainest ja oskuslikest kokkadest, kelle käe all valmivad maitsvad road.“

Järjekorras 16. Tallinna toidumess on toiduvaldkonna uuendusi ja paremikku ühe katuse alla koondav kohtumispaik, mis kätkeb kogu ahelat põllumajandustootjatest tippkokkadeni. Messi külastab ligi 7000 ärikülastajat. „Just sellistel üritustel ristuvad toiduvaldkonna tipptegijate teed ja ideed, luues aluse uue väärtuse tekkimiseks. Alles septembris nägime Tallinnas kõrgetasemelist ärifoorumit, kus kohtusid pooltuhat Skandinaavia, Baltimaade ja Venemaa tippkokka ja toiduprofessionaali. See on märk,“ sõnas Kruuse.

Eesti kokkade oskusi kohaliku tooraine kasutamisel saab näha ka Tallinna toidumessil. Aasta noorkokk 2015 selgitatakse välja kolmapäeval, 28. oktoobril. Aasta kokk 2015 finaalvõistlus toimub neljapäeval, 29. oktoobril.  Bocuse d'Or 2015 Eesti esindaja koha eest võistlevad viis tippkokka reedel, 30. oktoobril. Bocuse d’Or 2015 Eesti esindaja valimist toetatakse Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmist.

Teate edastas:

Karin Volmer
Maaeluministeerium
Avalike suhete osakond
press@agri.ee

Viimased uudised

Arhiiv

Pikk.ee uudiskirjaga liitumine.

Isikuandmeid töötleme vastavalt Isikuandmete töötlemise põhimõtetele

Täpsem liitumisvorm on leitav https://www.pikk.ee/liitu-uudiskirjaga/