Published On: 17. detsember 2015Categories: Uudised

Maaeluministeerium
17.12.2015

Maaelu arengukava rahastamisvahend käivitub järgmisel aastal

Valitsus andis Maaeluministeeriumile nõusoleku Maaelu Edendamise SA-ga halduslepingu sõlmimiseks, mille järgi hakkab sihtasutus ettevõtjatele väljastama laene ja tagatisi Eesti maaelu arengukava 2014-2020 vahenditest.

Halduslepinguga volitatakse sihtasutust Eesti maaelu arengukava 2014-2020 vahenditest välja andma laene ja tagatisi põllumajandus-, toidutööstus- ja maapiirkonna ettevõtjatele. Kokku on Eesti maaelu arengukavas 2014-2020 rahastamisvahendile ette nähtud 36 miljonit eurot.

„Meede parandab toidusektori ja maapiirkonna ettevõtjate juurdepääsu kapitalile ja võimaldab teha vajalikke investeeringuid, mille rahastamiseks  oleks olnud raske turult vahendeid leida“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Rahastamisvahendi raames on plaanis kolm finantstoodet: mikro- ja väikeettevõtete kasvulaen, pikaajaline investeerimislaen ning tootjarühmade ja alustava noortalunikust mikroettevõtja tagatis.“

Maaelu Edendamise SA alustab  finantsinstrumendist laenude andmisega 2016. aasta esimesel poolaastal.

Eesti maaelu arengukava 2014–2020 on Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest rahastatav programm, mille raames toetatakse põllumajanduse ja maaelu arengut kokku ligi ühe miljardi euroga. Uus maaelu arengukava keskendub viiele valdkonnale – teadmussiire, konkurentsivõime, toidutarneahel, keskkond ning maaettevõtlus ja kohalik algatus.

Teate edastas:

Kristo Mäe