Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Konverents “Terve loom ja tervislik toit 2023”

1. märts 2023 - 2. märts 2023

Tasuta

Korraldaja: Eesti Maaülikool, VLI

Asukoht: EMÜ peahoone, asukohaga Kreutzwaldi 1, Tartu

Konverentsi link https://terveloomjatervisliktoit.ee/

 

TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT

Tervislik toit
KOLMAPÄEV
1. märts

 kõnejuht: Katrin Laikoja
09.00-10.00 Registreerimine, tervituskohv
10.00-10.05 Avasõnad, tervitus Eesti Maaülikooli rektorilt
10.05-10.35 Waste2Taste: tööstuse kõrvalsaaduste väärtustav taaskasutus kõrgema lisandväärtusega toodeteks – Petras Rimantas Venskutonis (Kaunase Tehnikaülikool, Leedu)
10.35-11.00 EMÜ toiduhügieeni ja –ohutuse valdkonna teadustöö ning koostöövõimalused ettevõtetega – Mati Roasto (EMÜ)
11.00-11.30 Piimatootmise kõrvalsaaduste väärindamisest – Ivi Jõudu (EMÜ)
11.30-12.00 Teema täpsustamisel  – Toivo Träss  (AS Vegetein)
12.00-13.00 LÕUNA Stendiettekannete tutvustus
kõnejuht: Ivi Jõudu
13.00-13.20 Aiandustootmises tekkivate mahlapressjääkide kasutamine liha- ja kalatoodete väärindamisel – Reelika Rätsep (EMÜ)
13.20-13.40 Pihlaka pressjäägi kasutamine lihapallides – Viive Sarv (EMÜ)
13.40-14.00 Toore liha säilitamisel tekkivate protsesside hindamine – Alar Sünter (EMÜ)
14.00-14.20 Uuenduslikud kaerajoogi tehnoloogiad ja nende panus tervislike toiduainete tootmisesse – Monica Nabil Gayed Ibrahim (EMÜ)
14.20-14.40 Patogeenidega saastumise algpõhjuste analüüs – Mihkel Mäesaar (EMÜ)
14.40-15.10 KOHVIPAUS
15.10-15.40 Taimedes sisalduvate mürkainete kandumine inimeseni loomsete toitude kaudu – Tõnu Püssa (EMÜ)
15.40-16.10 Suundumused toiduohutuse juhtimissüsteemides – Katrin Laikoja (EMÜ)
16.10-16.40 Liivimaa Lihaveise koostöökogemustest Eesti Maaülikooli teadlastega innovatsiooniklastri projektides – Airi Külvet (Liivimaa Lihaveis MTÜ)
PÄEVA LÕPETAMINE

 

 

 

 

TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT

Tervislik toit
NELJAPÄEV
2. märts

 kõnejuht: Priit Päkk
09.30-10.00 Registreerimine, tervituskohv
10.00-10.30 Somaatiliste rakku koguarvu ja erinevat tüüpi somaatiliste rakkude suhtarvu kombinatsioonide kasutamine piimakarja haldamisel – Kaivo Ilves (EMÜ)
10.30-11.00 Üldine põletikuvastus vastsündinud mäletsejatel – kohanemine emakavälise keskkonnaga? –  Marina Koch (EMÜ)
11.00-11.30 Vasikate krüptosporidioos ja selle ravi halofuginoon laktaadiga – Elisabeth Dorbek-Kolin (EMÜ)
11.30-12.00 Nahaaluse temperatuuri mõõtva mikrokiibist – Tarmo Niine (EMÜ)
12.00-13.00 LÕUNA Stendiettekannete tutvustus
kõnejuht: Ragnar Leming
13.00-13.10 Parimate postrite üleandmine
13.10-13:30 Nutika tehnoloogia kasutamine loomade heaolu parandamiseks – Clive Phillips (Curtin University, Austraalia)
13:30-13.50 Astelpaju kõrvalsaadused söödalisandina loomakasvatuses – Kerttu Keir (EMÜ)
13.50-14.10 Kärbsevaklade söötmise mõju kesikute juurdekasvule – Varpo Vare (EMÜ)
14.30-15.00 KOHVIPAUS
15.00-15.20 Erinevate söödalisandite mõju piimalehma söömusele, toodangule ja ainevahetusele üleminekuperioodil – Priit Karis (EMÜ)
15.20-15.40 Lisandväärtuse andmine kohalike tõugude piimale – Liis Luter (EMÜ)
15.40 PÄEVA LÕPETAMINE

Registreeri siin: https://terveloomjatervisliktoit.ee/registreerimisvorm/

MAK_logo