Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Toidu säilivusaja määramise põhimõtted ja kestvuskatsete teostamine (veebipõhine kursus)

22. apr. 2022 08:00 - 17:00

Tasuta

Täpsem info ja registreerumine SIIT

Professor Mati Roasto koolitus annab ülevaate toidu kestvuskatsete teostamise alustest toidu säilimisaja määramisel.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Toidu säilitamisnõuete määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine
  • Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus
  • Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
  • “Kõlblik kuni” või “Parim enne”
  • Toidu riknemise viisid
  • Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid
  • Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid
  • Toidu säilimisaja määramise etapid, ametlikud kestvuskatsed
  • Toidu säilimisaegade määramisega seonduvad proovivõtukavad
  • L. monocytogenes’e olulisus valmistoitude kestvuskatsete plnaeerimisel

Täienduskoolitusest võivad osa võtta:

  • põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
  • põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
  • toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
  • põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
  • isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
  • põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.

Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav!

Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA). Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 250 eurot.

Ettevõtte VTA vaba jääki saab kontrollida SIIT

Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis on osalemise eest antav toetus riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.
Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.

.

Koolituse korraldaja:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1
51006 Tartu,
tel 731 3275
e-post: avayl@emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/

MAK_logo