Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Toiduhügieeni keskastme koolitus

5. apr. 2013

Tartumaa

Koolituse toimumiskohad teavitatakse osalejatele vähemalt 3 tööpäeva ette.

Tartumaa

TOIDUHÜGIEENI KESKASTME KOOLITUS (24h kursus)

Ettevõtesiseste koolituste korraldajatele                                  

                                                     

Registreeruda saab www.toretto.ee või telefonil +372 527 1907 või aile@toretto.ee.

Koolituse toimumiskohad  teavitatakse osalejatele vähemalt 3 tööpäeva ette.

 

Kevadkursus 2013 (05. aprill, 09.aprill, 16.aprill), kell 09.00-16.00, Tartu

Maksumus 139€+ km.  Hind sisaldab kolmel päeval, 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd, koolitusmaterjale ja kohvpause. Soodustus 7%, kui ühest ettevõttest on 3 või enam osalejat.

Varajane registreerija: Registreerides ennast 5 päeva enne koolitust, soodustus 7%.

Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete juhtivtöötajad, kes viivad ettevõttes läbi hügieenialaseid koolitusi.

Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes. Koolituse korraldamine töötajatele on nõutav Toiduseaduse ja Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt.

Käsitletavad teemad:

  • Toiduohutuse põhimõtted
  • Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
  • Toidukäitlemise terminoloogia
  • Heast hügieenist tulenev kasu
  • Puuduliku hügieeniga kaasnev kahju
  • Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Ristsaastumine ja selle ohud
  • Isiklik hügieen
  • Toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus
  • Ettevõttes koolituse läbiviimise korraldamine ja koolitusele esitatavad nõuded
  • Koolituskava koostamine, algmaterjalide leidmine

 

  • Mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja –infektsioonid
  • Toiduainete põhilised toidupatogeenid, nende levik ja kasv
  • Biokiled: olulisus, teke, seos sanitatsiooni korraldusega ning biokilede elimineerimine
  • Proovide võtmise põhimõtted
  • Toiduainete säilitamise meetodid
  • Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
  • Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine ja desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje

 

  • Toiduohutuse põhimõtete tutvustamine
  • HACCP ajalugu ja vajalikkus
  • HACCP 7 printsiipi, HACCP 12 põhimõtet
  • Enesekontrolliplaani juurutamise ettevalmistus
  • Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
  • Ohtude kindlakstegemine, ennetavate abinõud
  • Kriitiliste punktide määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
  • Enesekontrolliplaani tõhususe tõestuse läbiviimise võimalused
  • Dokumenteerimise põhimõtted

 

Ajakava:

09.00- 10.30 õppetöö

10.30- 10.45 paus

10.45- 12.15 õppetöö

12.15- 12.45 lõuna

12.45- 14.15 õppetöö

14.15- 14.30 paus

14.30- 16.00 õppetöö

  • Koolitus vastab Toiduseaduse ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 toiduainete hügieeni kohta esitatud nõuetele.
  • Õppekavale on väljastatud Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt koolitusluba nr 6664HTM. Selle alusel on osalejal võimalik taotleda  eraisiku tuludeklaratsiooni täites tagasi 21 % koolituse maksumusest.
  • Koolituse läbinutele väljastatakse tunnistus.