Loading Sündmused
sündmus on möödas

Seoses C-19 kiire levikuga toimub Eesti Maaülikooli korraldatav täiendkoolitus videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas.

Täpsem info ja registreerumine SIIN

Professor Mati Roasto koolitus annab ülevaate tootmishügieeni mõjutavatest teguritest ning toidu käitlemisettevõtte sanitatsiooni (koristamine, desinfitseerimine jms.) korraldamise alustest.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Seadusandlusest tulenevad nõuded tootmishügieenile ja toidu ohutusele;
  • Tootmishügieeni eesmärgid, korraldus ja head tavad;
  • Tootmishügieeni seosed toidu ohutuse ja -kvaliteediga;
  • Tootmishügieeni mõjutavad faktorid;
  • Personali hügieeni tähtsus tootmishügieeni tagamisel;
  • Seadmete ja hoonete hügieeniline disain, hügieenitsoonide vajalikkus;
  • Biokirmed tootmiskeskkonnas ja nende tuvastamise ja hävitamise võimalused;
  • Tootmishügieeniga enim seotud mikrobiolooglised ohud;
  • Toidu ohutust enim mõjutavad toidupatogeenid;
  • Tootmiskeskkonnas puhtuse tagamine, sanitatsiooni põhimõtted;
  • Tootmishügieeni probleemsete kohtade tuvastamise võimalused;
  • Hügieeniproovide võtmine, laboratooriumisse saatmine ning analüüsitulemuste tõlgendamine;
  • Tootmiskeskkonnas Listeria monocytogenes tuvastamine ja likvideerimine.

Täienduskoolitusest võivad osa võtta:

  • põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
  • põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
  • toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
  • põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
  • isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
  • põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.

Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav!

Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 “Teadmussiire ja teavitus” tegevuse “Pikaajalised programmid” raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta.

NB! Teavitame! Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi, abisummas 120 eurot.

.

Koolituse korraldaja:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1
51006 Tartu,
tel 731 3275
e-post: avayl@emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/

MAK_logo