Õppereis Rootsis Stokholmis “Fastfood & Café & Restaurant Expo” messile
28. jaan. 2026 - 29. jaan. 2026
104€Kutsume Teid osalema õppereisile Fastfood & Café & Restaurant Expo 28.01.-29.01.2026
Reisi eesmärk on pakkuda ettevõtetelele võimalust külastada õppereisil HORECA-tööstuse messi Fastfood & Café & Restaurant. Messi külastusega saavad ettevõtjad ülevaate toidutootmise trendidest ja tootearenduse suundadest nii Rootsi kui teistest erinevatest turgudest.
Sihtrühm: põllumajandustootjad, toiduainetööstuse ettevõtted, nõustajad ja teised sektori huvirühmad.
Hinnas sisalduvad: Edasi-tagasi lennupiletid, majutus ja kindlustuskatted: Tervis, reisitõrge, pagas.
Messipääsmed on kõigile valdkonnas tegutsejatele tasuta. Oma tasuta pileti registreerimiseks klõpsa SIIN.
Õppereisil osalemine on vähese tähtsusega abi summas ca 296 €, millele lisandub osaleva ettevõtte omaosalus summas ca 104 €+KM.
Ettevõtte vähese tähtsusega abi jääki saab kontrollida siit lingilt.
METK toetuse saamise tingimuseks on, et messikülastuse õppereisil osalevad vähemalt 10 ettevõtte esindajad.
Päevakava ja teemad:
28. jaanuar 2026 – Messikülastus ja õppetegevus (1. päev)
- Kogunemine Tallinna Lennujaamas
- Lend Stockholmi
- Saabumine Stockholmi
Asukoht: Kistamässan messikeskus, Stockholm
Teema: Innovatsioon ja tootearendus müügiedenduse võtmes
Alates kella 10:00
-
- Messialale sisenemine, registreerimine
- Lühitutvustus õppereisi eesmärkidest, messiprogrammi ülevaade
- Orienteeruv ringkäik koos kohaliku giidi või eksperdiga
Fookus: uusimad tehnoloogiad, toidulahendused, toote- ja pakendiarendus, disainitrendid
10:30 – 12:00
-
- Messiettekannete külastus (valikuline):
- “Sustainable Packaging for HORECA & Takeaway”
- “AI in Customer Experience – Boosting Sales in Modern Cafés”
12:00 – 13:00
-
- Lõuna messialal / töövõrgustiku kontaktkohtumised
13:00 – 15:30
-
- Külastus valitud eksponentide juurde (eeltellitud kohtumised)
- Tootearenduslaborid
- Automatiseeritud müügilahendused
- Digiturunduse tööriistad HORECA sektoris
- Innovaatilised toidukontseptsioonid
15:30 – 16:00
-
- Messipäeva kokkuvõte, aruteluring
- Õhtu (valikuline):
- Ekspertkohtumine Eesti Suursaatkonnas Stockholmis (selgub hiljem, kui võimalik korraldame koostöös EISiga)
29. jaanuar 2026 – Messikülastus ja õppetegevus (2. päev)
Asukoht: Kistamässan messikeskus, Stockholm
Teema: Müügiedendus ja teaduskoostöö HORECA sektoris
09:00 – 11:00
-
- Osalemine töötoas / seminaril (eeldatav kava FFCR messil):
- Food Science Meets Commercialization – Bridging Research and Market”
- “Nordic Taste Innovations – From Test Kitchen to Supermarket”
11:00 – 12:30
- Eksponentide külastus:
- Start-up tsoonid
- Toidutehnoloogia teaduspõhised lahendused
- Sektorispetsiifilised pakkujad (kohvi, pagariäri, restoranitehnika)
12:30 – 14:00
-
- Lõuna ja võrgustumine
- Võimalusel vestlusring: „Mis on võetav Eesti turule?“ osalejatega
14:00 – 15:00
-
- Arutelupaneel (kui on messikavas): „The Future of HoReCa in the Nordics“
- Või: iseseisev eksponentidega vestlemine
15:00 – 16:00
- Reisi ja messikülastuse kokkuvõte, arutelu – innovatsiooni rakendamine Eesti HORECA valdkonnas
- Õhtune transport lennujaama
- Tagasilend
- Saabumine Eestisse
*korraldajal on õigus teha muudatusi külastuse ajakavas
Registreerumine 28.01.-29.01.2026 õppereisile toimub SIIT lingilt.
Osalema saavad esimesed 10 registreerunud ettevõtet.
Osalejate arv on piiratud (10 osalejat). Registreerudes võtab osaleja vastutuse osaleda õppereisil.
Korraldaja jätab endale õiguse piirata ühest ettevõttest tulevate osalejate arvu.
Üritus viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ (AKIS) programmi raames, kaasrahastab Euroopa Liit. Kaasrahastanud Euroopa Liit.
Üritusega seonduv lisainfo:
Liina Laineveer, liina@toiduliit.ee, Tel. 6484978
