Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Koolitus “Liha käitlemine väikeettevõttes”

28. november 08:30 - 16:30

Tasuta

Eesti Maaülikooli lektorite, Marek Tepper´i ja  Kristi Kerner´i, poolt läbiviidava koolituse eesmärgiks on anda ülevaade liha käitlemist reguleerivatest õigusaktidest ning liha ja lihatoodete käitlemisega seotud tehnoloogiate rakendamisest lihatööstuses.

Koolituse sisu:

  • Nõuded värske lihaga tootjatele, väiketootjatele, põhilised õigusaktid lihakäitlemisel;
  • Tooraine kvaliteet, kvaliteeti mõjutavad tegurid;
  • Värske liha käitlemine (lihalõikus, värske liha, hakkliha, pakendamine);
  • Värske liha hinna kalkulatsioon;
  • Lihatoodete tehnoloogia (lihaemulsioon, vorstimassi valmistamine) sh kuumtöötlemise mõju lihatoodete kvaliteedile;
  • Taimsete lisandite kasutamise võimalusi lihavalmististe ja -toodete valmistamisel;
  • Suitsutamise mõju lihatoodele sh PAH-id ja üldised probleemid;
  • Lihatoodete kvaliteet, lihatoodete pakendamine ja säilitamise tingimused.

Koolituse sihtrühm: liha käitlemisega seotud ettevõtete meistrid, tehnoloogid, juhid

Koolitusel õppekoha saamiseks tuleb: 

  • kuuluda sihtrühma,
  • õigeaegselt koolitusele registreeruda (registreerumise tähtaeg on 17.11.2025)
  • hiljemalt 17. novembriks 2025 esitada motivatsioonikiri. Sellele koolitusele mahub õppima ainult 12 soovijat!

Koolitusel osalemine on juriidilisele isikule vähese tähtsusega abi (VTA).

Koolitusele registreerumine

Koolitus on rahastatud “Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi” ehk AKIS programmi raames, toetab Euroopa Liit.

 

Koolituse korraldaja:

Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee
www.emu.ee/taiendusope
www.emu.ee/akis-tegevused-20252028